Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Air Max 97 UL {65533;65533; 17 SI {65533;65533;; Knappt grön 65533; Uk Storlek 6 Eur 40 A2326 -300,
  • tweet
3525 kvinnor INGRADITO Bilsko Haus skor flip flops kvinnor kvinnor kvinnor  factory outlet online rabatt försäljning

Delningar

kvinnor window 65533;s JB Dillon stövlar.Storlek 8,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CONVERSE ALL STAR HI HEELED MULE SANDAL VINTAGE KVINNOR skor 9098 Storlek 5.5 ny ny,Fila disruptor II Patches vit vit (WS) (5FM00538 100),Manas Italien kvinnor Khaki mocka läder Fur Lined Calf Half stövlar Sz EUR 40 US 7,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Handgjorda mörkbspringaaaa äkta läderstringaatrosor för män tillverkade i Italien,Brand ny Andacco Divide kvinnor läder Comfortable Ankle stövlar Made in Brasilien,Brian Atträ Pepper Cappu Nude mocka Single Sole Sandals Danglande Fringaae Tassels,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny balans KLASSISK 501 RUNGING AV skor KVINNOR SVART VITT WZ501PCD storLEK 10 ny,HYTEST nyA KVINNOR FRAMTIDER,5533.S Säkerhetsskor storlek 7.5,

Kvinnans hälar storlek 38.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Bz738 Calpierre skor blå Satin kvinnor Sandals EU 36,eu 40,GIUSEPPE ZANOTTI vit läder Eagle Wedge High Top skor storlek 37.5 RP 895,skor Philippe modell Tropez Fabric Fuchsia Neon multifärgad,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ASICS kvinnor DynaFlyte 2 - Pick SZ Färg.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Tecnica kvinnor Winter stövlar Catrine III TCY WS Vattenfri Isolerad bspringaaa 7,TRYCK BROKS GLYCERIN 11 RUNNING skor storLEK 7 US 38 EU blå BLAK VITT,Bates kvinnor 7 M Duraschocks stövlar E01788 Steel Toe 9 tum Amerikanska flottans militära arbete,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mr By Man Repeller,skor midelette kvinna svart Natural läder myj5695ev.ne.01,

Nike shox -män med gravitation 65533,livräddande sko 11,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Manolo Blahnik Bellantodod Lace -Back läder Ankle stövlar Sz 38 ny,

Delningar

Nike Wmnes Zoomar ut alla lågprisskor med låga 2 -springaaaning kvinnor skor Ocean Bliss AJ0036 -401, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.