Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Converse hi 70 goretex många storlekar och färger 163227c 163229c 163226c 9 9.5 10,
  • tweet
Badgley Badgley Badgley Mishka kvinnor Marcela Pump - Välj SZ  Färg.  butik försäljning försäljningsstället

Delningar

Steve Madden, svarta klackar, skostorlek 7.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Superga kvinnor skor skor Casual Leisure sammet 2730 sammetchenille,BROOOKS kvinnor Glycerin 14 US 7 (B) silver blå Lime Gym Fit springaning skor R 249,100% AUTHENTISKA HERMES skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Robert Clergerie Terry Platform.Kvinnor i Förenade kungariket 5 2, Euro 38.5.,TEVA KVINNOR DE LA VINA DOS VATTENPROOF skor, storLEK US11 KOLOR BISON,Saucony Peregrine 8 herr Storlek 8,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Caparros kvinnor Martha Open Toe Special Stund, silver maska, Storlek 11.0 ybmo,Större poetiska sandaler Grå flerny,

BY337 OLGA RUBINI -skor av platina glitter -läder kvinnor och EU 37,EU 39,EU 4,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Malipari till Flip Flops skor kvinna Sandal multifärgade pärlor - 4d3c,DSQUODED 2 kvinnor Ayers Platform Ziggy silvers Sandaler,Scimitar m 657 stängda läderfodrade tillfälliga sommarskor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

AIR MAX 90 ULTRA 2.0 DB (GS) DOERNBECHER OREGON SZ 7Y - kvinnor SZ 8.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Pollini kvinna bianco skor naturligt läder, pu ta15034g07 -00g,Kvinnor nike wmans luft max plus prm blå läder vild sampel cd7060 -500 ny,skor Premiata kvinna svart Fabric Beth - 3655,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Pedro Garcia mocka Peep Toe Booslipss -Storlek 37 7 -Gorgeous,Handball asics gel trupp 70 w e568y -9093,

Nike Air Max 95 Floral Camo kvinnor moth5533;'s skor Neutral Olive Arctic Punch skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Bona Fide Mizuno Wave Catalist kvinnor Fit springaning skor (B) (05),

Delningar

ny I BOX PALLADIUM PAMPA SPORT CUFF WPN FAWN ANTLER 73234 -659 FÖR KVINNOR, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.