Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Trask Paisley Pewter Italienska metalliska mocka Open Toe Heeled skor - Storlek 9M NIB,
  • tweet
Tänk på Sandal Model Mizzi Jeans Combi Klettverschl.inkl. Klettverschl.inkl. Klettverschl.inkl. tankepåse av papper  välkommen att beställa

Delningar

7Y8.5 Kvinnors Nike Air Force svart MULTIFärg CASEAL SPORT 95 skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Zoom struktur 19 Flash kvinnor Sequoia silver Volt Athletic skor,Frye kvinnor Heath Harness Calf Maple Antique läder stövlar Storlek 6.5 M,L'amour p19f womherr sandal 913 svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

kvinnor SUPER kvinnor Thigh höga stövlar Platform läder High klackar stövlar skor 4 -20,Christian Dior skor Strappy ljus guld Wash 39 9,Kvinnor som kör sportskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

kvinnor Nike Air Foamposite One Basketball Obsidian blå - AA3963 -400 -SZ -8,Tänk MIZZI Mules Capra Metallic Steel ny,

kvinnor Nike Air Max 95 LX AA1103 -100 vit vit Brand Ny Storlek 9,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Demonia Classic - 205,361 grader Ortega 2 Trail springaning skor - grå - kvinnor,NEW A.S.98 37 6.5 -7 SANDAL LEADER FRIA mänNISKOR,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

PALOMA BARCELO '4 (EU 37) mockasiner bspringaaa läder BS263 -37,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

KVINNOR skor skor ADIDAS ULTRABOST,Ruby Shoo Hannah Heeled skor Teal Neon Chevron Mary Jane pekar,MARC ELLIS FUCHSIA PATENT PUMPS,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Lust för livet Neon Splash Fusion vit Snake Skin Out Vamp skor,nyA KVINNERS NIKE VAPOR TOUR 9.5 (HYDROGN blå MTLC grå) TENNIS skor 631475 -402,

Miu miu kvinnor blå klipprutschkana sandaler pärlor kristaller 5x115,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

298 Cole Haan kvinnor Hana läder Pump Heel Dress skor 7 ny I BOX,

Delningar

Stövlar från GRUNLAND mocka po1290 -81 (lgl002), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.