Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Laura Biagiotti - 5124L,
  • tweet
YSL Tribtoo guld läder Pump klackar 39.5EU 8.5 -9 US US US 100% Autentic  het försäljning online

Delningar

JIMMMY CHOO SLINGBACK läderPUMPS Pointed Toe klackar Storlek 39,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIKE TANJUN CASEUELLA FRAMSTÄLLNINGAR FÖR KVINNOR NIB skor idrödtsgymnastik ny,Brödtskvinnor går på Casual Art.65302ks1.25 Faith explosionen,Nike W Air Max 97 PRM 917646 -202 Lätt grädde olja Grå storlek 8,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NIB Valentino Rockstuck guld T Strap Slingback läder Heel Pump 36,5 1045 AUTH,Nike Air Huarache City Low kvinnor,Ny balans - CM997 Man Fabric skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jil Sander nakna sandaler silverfärgad metallisk hälstorlek 37,ADIDAS AV STELLA MCCARTNEY KVINNORS SLIP PÅ skor ny ULTRABOST 608,

NIKE AIR FORCE 1 {65533;65533; 07 PREMIUM SPLIT Storlek 13 SAIL VACHETTA TAN 905345 105,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

RARE Nike Shox Nuvarande kvinnor skor Storlek US 10 639657 -020 ENDAST FärgGE PÅ EBAY,Sacha London Venedig Sandal - Storlek 7,Zoe Platform blå kvinnor skor Open Toe Strappy MaryJane Heel Storlek US 8M EU 38.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Reebok Sky Scape Revolution Casual kvinnor skor Storlek,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Tory Burch bspringaaa läder FLORAL EMBELISHED Mulor W HEEL Storlek 11 Ny med etiketter,Nike KYRIE LÅGA BASFALL skor, NIB, DS, SZ.9,NIKE 35; AO8979 -100,MyNG Collection skor Sneeaker läder Made in ITALIEN kvinna Beiges 52080,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ted Baker kvinnor Lace skor sammet Classic Pump vit Storlek 7 US 38 EU,Callen CORDERO Jeweld Studded läder Sandals Storlek,

UNICORN -1020G - Ankle Boot med Iridise Glitters på plattformän och Glitteröd,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Damskor EDDY DANIELE 7 (EU 37) sandaler av grått läder swarovski AW195 -37,

Delningar

Versace Couture skor 40 PUMPS HÖGA HEELS GIANNI Grekisk Bspringaaa Läder, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.