Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIKE kvinnor AIR MAX 97 SVART UNIVERSITET RÖRA SKOTT 2019,
  • tweet
Nike Air Zoom Mariah Flystick Racer Racer Racer kvinnor 65533;65533; s skor, Storlek 8.5  högkvalitativ äkta

Delningar

REBECCA MINKOFF ILANA BLAND SUEDE START BUCK SANDALS skor 7.5 nyA nyA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Maypol skor 176595 Röd 38,Nike Wmns Flex 2015 RN 709021403 marinblått,Asiater Gel Cirrus 33 springaning Woherrar skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mary Jane Heel Pumpar 6 grön Paint Pleaser Wiggle - 32,Autentiska MARNI -sandaler med plattformarna Storlek IT 35 US -5 -Otroliga,skor Adidas nmd r1 pk Kvinnor - Fabric (DONABZ021),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

TORY BURG LUNA WEDGE HEEL Pump skor SUEDE BLAND BLOCK STÄNGD TOE 10.5,Adidas skor storlek 9 män,

Ivanka Trump kvinnor Larrie läder Closed Toe Classic Pump,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE FRI TRANSFORM FLYKNIT KVINNORS UTbilDNING skor 833410 -501 storLEK 13 MSRP 130,ATLANTISK STARS KVINNA skor HOS SEAL FRI TID ART.ALHENA,L'ANGOLO FOTWER KVINNA BOOT LEATER BLAND E780,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skechers Flex Appeal 2.0 Sista Ord kvinnor skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

OTBT Gambol Knee höga stövlar - Dark bspringaaa,Stella Mcbiltney Multikolor Python Print Ankle Strap Platform Wedge37 7,JIMY CHOO FÖR H &M LEOPARD ZEBRA DJURTRYCK OCH VITT HEELstorLEK 8 (39),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Reebok Fusion Flexweve röd Blck Wht kvinnor springaning skor skor CN2857 SZ 6.5,svart Giardini P19u skor Kvinnliga skor P907721D 505,

Lady Couture Spark silver Bedazzled Fabric Heel,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Isaac Mizrahi Sling Back Pumpar Faux Fur Pom Pom Leopard sammet 10M ny A31142,

Delningar

Andr é 65533;65533; Assous kvinnor Platform Sandals blå Storlek 10 US 41.5 EU, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.