Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vogue kvinnor maska Hollow Sexy Binde Up Designer Inspirerad Low Heel Sandal stövlar,
  • tweet
Sexiga röda sandaler med med med Strap Platform Heel 15 från 35 till 44 Modell Glamour  70% rabatt billigt

Delningar

kvinnor 2019 Springaa Genuine läder Collegiate Cross Strappy Leisure Sport skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

PRADA PRADA Vitello Soft 3 3E5918 Storlek - EU36 US5.5,MOA MASTER AV ARTER KVINNERS LÄKARE PÅ skor ny VITT 2B4,PRADA kvinnor Jewel Pointy Toe Pump Storlek 35 Nude Patent Sculpted Heel 970,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hunter kvinnor lila lilac Rainbowts Storlek 10,Kongrönera all Star med Beads & Studs & Sporcate Sale skor 42 & Halv,skor Lab av AG kvinna BIANCO NATURAL LEATER 19075 -436E -BP,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

kvinnor Vionic Storlek 9.5 TanLeopard Orthaheel Noble Laurie Wedge Sandals Flipps Flops,Nike Air Max 90 Premium Ultra herr Storlek 11.5 skor Olive grön 898010 200 Sällsynt,

ny balans springa Disney springa Disney Little MERMAID ARIAL skor 2016 kvinnor S7.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Baröd pelikanskor av tanläder,2017 JORDAN FLY 89 BLCK blå W MENS skor SZ 12 BRAND ny,Nike Air Foamposite One AA3963 -200 Particle Beige kvinnor 65533;65533;s Storlek 6,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mode sommar Peep Toe Ankle Strap Sandals Slim High klackar Platform,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

TORY BURGH MILLER Square Toe Sandals storlek 6 perfekt flotta 228,nyA balansEN MZ501RPC skor tillfälliga idrödtsutbildare skor herr All Storlek ny,mode Rhinetone Cut kvinnor Open Toe Back Zipper Stiletto skor Lace Up SZ,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Comma stövlar Ankle stövlar läder kvinnor skor bspringaaa Storlek 36 -42 2523 -27 Neu11,Mizuno Wave Rider 20 Osaka springaning Osaka Marathon Navy vit -gul,

Rieker Remonte 62470 Fango Snake Print Jute Wedge Heel Sandal skor 37EU 6 Ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ny balans Wl420df, kvinnor Amnest5533; Brillow -Top skor,

Delningar

Bearpaw 90 SZ8 Pantofole kvinnor, bspringaaa (Hickory II 220) 38 EU, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.