Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Efterlysta skor Kvinnors balett Flat,
  • tweet
Supra Woherrar Woherrar Woherrar Skytop skor  i lager

Delningar

Allhqmode Woherrar Closed -Toe Low -Top High -klackar Solid Pu stövlar, FBUXD129377,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

C -65533,65533,linje Dion Vibrato Satchel SCH5035,ASICS Gel - Dödlig Rugby stövlar,Feguo Unisex Vuxna cypriotiska tränare Blå,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Soffree Kvinnlig medelkalv Sträck ut klackar,MINISTVOG kvinnor Ankle Strap Ladies Square Toe Thick High klackar Buckle Casual Patent läder Sandals,Themost Winter Boot s Woherrar Over the Knee High Boot Round Toe Chunky Heel Booslipss Thigh High Boot s,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ZXLO Snöskor Vattentäta läderskor med ytterdörr - och värmepumpar och gummisula för arbetsskor,Nunn Bush herr Holt Cap Toe Oxford Holt Cap Toe Oxford,

MVE skor Stacked Block Heel Ankle stövlar w Peep Toe, Side Cutout och Dold Plattform,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

AN kvinnor Assorterad färgBucket - Style Mode Uretan stövlar DKV03008,Sportsskor från DSFGHE ny Andable herrar Casual skor Autumn läder Sports skor herrar utomhus Non -Slip Flat springaning skor, Mans Sports skor, Darkblå -44,ENLEN &BENNNA Mans Combat stövlar Army stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike herrar Duel Racer Se Ankle High springaning skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Callaghan herrar Cedron Loafers,RXL Autumn Thin skor Ladies Deep Mouth skor with Flat MOM skor Big Storlek skor,GUNAINDMX Mans skor Vårskor och höst sportfritid,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Cirkel G Kvinnors Fringaae kort Boot Round Toe vit 7.5 M USA,La Canadienne kvinnor June,

Comfortabel kvinnor -Pump svart 730391 -1,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Clarks Woherrar Channing Kim Slip -on Loafer svart,

Delningar

ASICS Män's Lethal Tigreor 4 ST Fotboll skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.