Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Corral Boot s Woherrar C3388 grön Embroidery & Cut Shorslips Boot,
  • tweet
Camper Woherrar Peu Cami Cami Cami 20848  fabriksförsäljningar

Delningar

Sexiga hög klack Sandals - Fish Mouth Ankle stövlar - Back Zipper Rubber Party Dress Pumpar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Springaa Step Woherrar Ilda skorFärg svartläder skor,Ryggsäck för bspringaaaa bspringaaaa dukar.,ZPJSZ män Seasons Booslipss England Casual Martin stövlar Mode Youth Lace stövlar, svart -38,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Quiksilver herrar Highline Performance 2mm Split Toe Wet Suit stövlar svart UK 9.5,Giles Jones män Treking skor utomhus Anti -Slip bekväm klättringaa Mountain stövlar,DC bspringaaa -grön -svart träland stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Zoom Struktur 17 herr springaning Trainer 615587 600 skor skor Plus,Ted Baker London herrar Moyes Ankle Boot,

Steve Madden Mans Levant Ankle Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Pompe à plate - forme chloe11 BW,Simon bilter Mayfair skor Tan,HANBINGPO gör hur vackra lila italienska skor med matchande påsar afrikanska kvinnoskor och påsar till balens sommarsandal HXX1 -5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Martin stövlar herrar läder herrar stövlar ny Tooling herrar stövlar Plus sammet Warm herrar High -top skor British Retro Chelsea herrar Booslipss (Färg svart, Storlek 43),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kamik Woherrar Baltimore Boot,Frye kvinnor billy Chukka Chukka Boot,ALDO MEN's AMUND gående skor, Cognac, 8 D US,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Smart Range Grinders Bertrum svart vit Unisex American Brogue Lace up Real läder skor,GLOBALWIN Kvinnliga skor med Chloe Ankle -modeskor,

Matchning av Campers herr - K100182,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Fittflopp herrar Flexplet V -Strap skor,

Delningar

Remonte kvinnor -Slipper röta (4), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.