Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vårens och Autumn Mode skor Trend Leisure gående skor Män's wear Business skor herrar skor, 40,
  • tweet
Mephisto P5035548 P5035548 P5035548 herr Mules  högkvalitativa varor och bekväm, ärlig service

Delningar

ZAPATILLA ASICS 5802 D639L -MEXIKO blå,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nakna fötter Amavi kvinnor AMAVI -DSTGRY,T -JULY Rivets Mulor Pumpar skor Kvinna Mode Chunky klackar sommar kvinnor skor Pumps Popular Dropship,RIA MENORCA Kvinnors 20002A silver läder Sandaler,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

svart Back Lace Up Plattform Thigh High Boot - 8,Film herrar F 13 Low små Logos skor, vit Navy röd,8,ALDO Män's Balish Ankle Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

SNUGRUGS herr Smart Casual sommar Lace Up Boat Deck skor Loafers,Buteri aquarelle Graffiti brosse pantoufle folie Samuel antidérapage,

Bernie Mev Kvinnors Catniss,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tagg 7 Mann läder Mocasins,Le cauchemar avant Noël, Jacques Kelton, pantoufles douces et chaudes.,Diadora herrar N9000 USA Castle Rock 9 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Mat Wizard.3 Wrestling skor - Energy röd gul svart - herr - 12,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

HYF Män's Comfortable Loafer Flat Heel Bär Resistance Round Toe Mocasins Skor Klädskor Män skor,Adidas herr QuesterStrike Climacool Quearstrike,CLARKS skor 26127201 TRIFRI Lace svart 44 5 Svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Alpha Pro TD Football Cleats,Mascot F0121 -770 -0902 -1044 Säkerhetssko, S3, Storlek W10 9.5, svart röd,

Sandaler för kvinnor Stiletto Super hög klack Platform Sexiga Peep Toe Sandals,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

KUIBU Män ljusljus Sport Andbar Slip -on Fly Knight Toning skor Mes Springaaande skor Athletic,

Delningar

Sperry Top -Sider herr Striper li Twin Gore Indigo, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.