Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Lady Classic Square Head med en Single skor Kvinnlig Metal Buckle Pearl Low klackar Mode Leisure Cosy Wild Casual Quality Super Elegant för kvinnor Mid Heel,
  • tweet
MOA MOA MOA Kvinnors MD254M08B silver läder skor  detaljhandel

Delningar

Arizona Soft Footbed Metallic Copper läder,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

SXD Män's Elevator skor Mode Sports Mes skor,S - 3 - skor de sport,Fluchos herrar F0540 Loafer Flats,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Höga klackar för kvinnor i Stiletto höga stövlar Round Head Side Zipper Vattenfri Platform Bekväma skor,Belstab Mans Low skor Genuine läder Storlek 41 35;4,Skechers herr Delson - Clenton Chelsea Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BARK mode -skor herr vit,Grå Hogan Man Low skor HXM3570AC40KD75TS H357 PROG Sporty MOD skor,

Emporio Armani EA7 Athletic skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Andr 65533;65533; Assous kvinnor Florencia Ankle Booslips,Vid springaning Cloudwenture Midtop kvinnor Trail skor, Choklad bspringaaa,CLARKS ny herrar Un Ramble Lo Oxford Mahogany läder 12 W,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnliga skor Nappa läder Fall och Winter Comfort skor Creepers vit svart,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Man s färglösa nätmönster av Palm Trees Jogger springaning skor,Mans Boot, Fall Winter utomhus Plus sammet Hiking Boot Non - Slip Comfort Verktyg Läder Martin Boot s High Boot s Plus sammet Ankle Boot s Low Boot s XUE (Färg B, Storlek 44),Ghapwe Woherrar elegant Studerade Rivets Square Toe Out Buckle T -Strap Block Medium Heel Sandals svart 4 M USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Svart vit ren Platinum 001 Nike herrar Free Rn Motion Fk 2017 Training skor,1TO9 kvinnor Rhinestones Point -Toe Low -Cut Upper mocka Pumps skor MJS02640,

Converse trapasso PRO II,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor Stöter Slim Look Thin High klackar Autumn skor Över Knee stövlar Sexy Point Toe Ladies stövlar,

Delningar

Svarta Ruanyi män Loafer skor, Mocasins Läther Drive Style Loafer for Gentlemän (Färg ljus bspringaaa, Storlek 7 UK), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.