Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Winter skor kvinnor Snow stövlar Varm Plush för Cold Winter mode Woherrar stövlar Ladies Ankle stövlar,
  • tweet
Adidas ORIGINAL ORIGINAL ORIGINAL Stan Smith  säljer bra över hela världen

Delningar

Jump 75 USA män Zoo Mode skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Shimano WM41 Kvinnors MTB skor bspringaaa 36,Multilfärg (Midnight grön Midnight grön svart 312) Nike herrar Zoom Stefan Janoski Fitness skor,Kreativ rekreation herr CR017008 -ROYAL blå Adonis Mid,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas herrar nemeziz 17.1 Ag Footbal skor,Skor från DIESEL D -Sherlok,Nike Zoom Strike 2 springaning skor (Wolf grå) (10.5),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ecco Kvinnors Bella Slip på tränare,J. Renee kvinnor Babbie,

TRENDERSup Collection Woherrar Chunky Heel Ankle Strap Sandaler,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

CLARKS herrar Desert Trek stövlar, Beeswax, 10.5 D (M) USA,Soludos Lace Up kvinnor US 10 blå skor,BeautiFeel kvinnor Varin Oxford,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mephisto kvinnor Cindy läder Sandals,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Flat Fringaae Sandals gul strand skor Semester Slippers svart Mule skor Big Storlek Thing Frid Slieds Partihandel,Blondo Woherrar Amanda Ankle Boot,ASICS TESTIMONIAL LIGHT, SLP3459 001, Mans Football stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Des sandales en robe de femme,Converse Woherrar Chuck Taylor All Star Core Ox,,

Svart silver ASICS Mans Gel -Superion 2 springaning skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Fulinken herrar Mode sammet Slip -on skor Round Toe män s Casual Broderöd Loafers (8.5, svart),

Delningar

Nio Sju kvinnors genuina läder, springaaad tå, låg Chunky Heel, handgjort fram, bekvämt över Knee stövlar., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.