Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nio Sju Genuine läder Woherrar Point Toe Handgjorda Loafer Flats med Pearl Detail (4, svart),
  • tweet
Matisse Woherrar bilmine High Wedge Wedge Wedge  shoppa nu

Delningar

ASICS - Gelfit Yui kvinnor 9687 - S750N9687,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Geox girl Dina B,Isotoner Classic Satin Ballerina Slipper (Liten - 5 -6, Cream),Pour La Victoire kvinnor Ceara Ankle Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ejeject män breaky 65533;smooth65533;s 16906 1.001 Classic Lace -Up Half skor,Enkel att lagra rug Bunch Flip Flops Sandaler Mönster Slappna av Holiday Sunbath Tema Groovy Graphic MultiFärg High Absorberingaa,SRY -skor för manliga klassiska kängor med tillfällig ny mjukt högklassig OX -läderskor av bomull (konventionella alternativ),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

O -NEX kvinnor Merödith Wedge Sandal,Bergort män Sandaler läder strand Sandal skor,

ZX 500 RM Tågare - vit,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ruff Hewn kvinnor Faux läder Tall Knee höga stövlar,Jessica Simpson Woherrar Lavada,Scott MTB Pro Lady skor - Woherrar Gloss vit Gloss svart, 39.0,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Charmant, les fleurs tropicales, les jolies skor de toile.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Pointed Heeled Sandals Trendy Closed Toe Block Heel Pumpar Ankle Party Dress skor,T -JULY kvinnor Pump Pu läder Slip -on skor Stringaa Bead Point Toe Square Low klackar Dress Mules Casual skor,Nancy Jayjii kvinnor Rhinestones Point Toe Glitter Slingback Mid Block Heel Bröllopspumpar svart 8.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Brandfälla Bayfield Ankle Stövlar herr bspringaaa skor Footwear,NEWROCK ny Rock stövlar Style M.TR005 S1 svart kvinnor Steel klackar (42),

Skechers herr Flex Advance 3.0 - Stally Lace Up Air Cooled Memory Foam Trainer svart Storlek UK 8 EU 42,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sam Edelman Woherrar Simmons Mode Sandaler,

Delningar

Gerry Weber kvinnor Sandals blå, (blå) G135032 500, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.