Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Snöboot kvinnor Sweet Plush Tassel Flat Heel Varma Cotton skor Casual kort Booslips EU Storlek 35 -41,
  • tweet
Adidas Adidas Adidas - Prödator 184 FxG  väntar på dig

Delningar

S' il vous plaît, sandales Won - 708ombre C FS - bl,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Irregular Choice Toy Story My Eyes Rex High blast,Tempur - Pedic kvinnor Tillie,Nike herrar Zoom Strike Trail springaning skor (Atmosphere Total Crimson Vast grå 006), 8.5 Storbritannien,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Comfortabel kvinnor Halbskor blå, 950663 -5,Bar III Nelly kvinnor US 11 grön Sandals,Umbreo Lancing A HG Fotboll Kleats,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Weenmode Woherrar Round Closed Toe Kitten -klackar Soft Material High -Top Solid stövlar,LingGT kvinnor läder stövlar Soft Flower Print Block Zipper skor (färg lila, Storlek CA 6),

Dockers av Gerli Woherrar 40th201 -790750 Low -Top skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Garmont Pinnacle filmaronole GTX svart 2015,Män's Comfortable Soft Lace Up Formal Brogue Leisure skor Mode Oxford Casual,Spot On kvinnor Ladies Zip up Mid Calf Casual stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

stövlar för dammode Knee 2018 Autumn Winter ny Low Heel Knight stövlar Storlek 33 -50,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

billton Xeretate Lite Badminton Inoor Court skor herr svart Trainers skor,Nike herr Lunar Vapor Pro Metal Cleats 9 USA svart vit Anthracite,T - July, t - July, t - July,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas Ace 17.1 läder FG herr Fast Ground Soccer stövlar Cleats,Comfortabel kvinnor -Sling svart 720109 -1,

Florsheim herr Foster Dress Casual Knit Wing Tip Oxford,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Olivia och James Woherrar Open Toe Ankle Strap Platform Chunky High klackar skor med Leaf Print,

Delningar

Hanwag Mans Nazcat GTX High Rise Hiking stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.