Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sole springaner Unisex Vuxna Flash 2 Derbys,
  • tweet
Salming mäns avstånd avstånd avstånd D5 -skor  bästa kvalitet

Delningar

URVA Woherrar läder Booslips Soft Sole Comfortable Ankle Boot bilamel,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnor, tjocka sandaler, sommarvårens Handstickade gladiator, skor, flickflickelevelevernas fritidskläder,Seväskao herrar Docksides Portland Nubuck Boat skor,Nansay Woherrar skor Stiletto Big Storlek Pumpar Damer skor Solid Pointed Toe Pumpar för bröllop,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Joya herrar Id Casual M vit Lace -up Flats,grå Tech grå Clear grå adidas herrar Energy Cloud WTC m springaning skor,Reebok Work herrar Dauntless Ultra ljus,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Reaktion Kenneth Cole Casino Casual skor skor (Män's Tan Navy),DEWALTS svart Challenger Säkerhetsstövlar storlek 10,

Kenneth Cole Open net,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Zalezing kvinnor Rivet Chunky Heel kort Martin stövlar,T -JULY kvinnor Air Mes Tenis vit Platform Vulcanize skor Kvinnliga mode Wedges skor,HEAD revolt Pro.5 Clay blå flamorange,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

AdeeSu kvinnor Warm Lining Solid Nubuck Uretan stövlar SXE04000,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike M2k Tekno herr Bv25819 -001,He Yan Jing kvinnor 's Leisure skor,MOA Kvinnors MCBI36610 silver läder skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Steel Combat stövlar Unisex Män's Ladies läder gul 20 Eyels Army Punk Toe Cap,Sandales au raisin sec,

2018 män s Oxfordskor, Män's Comfortable Laking Up Winter Faux Fleece Inne High Top Boot mode Work Boot Casual,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Henry grand Code 33 - 47,

Delningar

Patent läder skor High Square Heel Cross -slipsd Toe Zip svart Wine röd Mid Calf stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.