Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Geox herr Delrick A mocka Mocasin Mocasin,
  • tweet
Btrada Btrada Btrada Woherrar Formal Wedge Mode Sneeaker High Top duk Lace Up Platform skor  snabb frakt över hela världen

Delningar

stövlar mocka Winter Ankle stövlar Round Head Comfort Wedges Varma Snöskor Icke -Slip Plattformade Stövlar (Färg Svart, Storlek 37),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Född kvinnor Giverny läder Strappy Flat Sandals,Remonte - R540502 - R540502,Kenneth Cole ny York herr up Right Su Right Su,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kealux kvinnor män Anti -Slip vattentät ankle Snow stövlar Mode Winter skor med Fully Fur Lined -38 (Blå),Amy Q Kvinnor i ny modesommar Open Toe Buckle hög klack Gladiator Sandaler för festkläder,Andr'65533;65533; Assous kvinnor Nani Flat Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jordan Nike herrar 6 ringaar Basketballskor,Rossignol Alex - SHRNFM320,

Geox Mans Snake MOC 19 Mocasin,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Korkers OmniTrax v3.0 Vibrim Idrogrip Accessory Sole,GONGFF -skor över Knee Stövlar Bröllopsskor Muffin Tjocktunga Stövlar Stora Kvinnors Stövlar,Arizona Soft Footbed Metallic Copper läder,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hogan bebis R141, toppklass skor blå Denis Scuro Piobo,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Handsken i NattPrinted duk skor Hip Hop Luminous kvinnor män Casual Flat Loafers skor Vuxna Ung Slip on Lazy skor utomhus gående skor (9 M USA kvinnor 7.5 M US män CN41, svart T -Who06HY),Kenneth Cole ny York Mans Mode skor,Style & Co. Kvinnors Sindy Pump,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Populära skor med högklackade skor med små ben, feta ben, sexiga stövlar.,Comfortabel kvinnor -Sandale blå 710867 -5,

S.Oliver kvinnor FRA FRALL5533;s 5 -5 -23607 -21 324 Low -Top skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Fiflop O30 Woherrar Pia Chain Metallic Boot,

Delningar

Adidas Originals Mans Stan Smith Vulc springaning skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.