Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Salomon herrar Trail springaning springaner,
  • tweet
Houfeoans Mode Thin High klackar klackar klackar Bling Sandals Kvinnliga skor Koncise Date Party Sandals skor  billig grossist

Delningar

Tahari Woherrar Eloise Dress Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas herrar X Tango 18.4 inre fotbollsskor,Färgämnen Kvinnors persika Manmade Slingback Sandal,AdeeSu kvinnor Square klackar Assorterade Färger Wool stövlar SXE04671,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Drew Woherrar Parade II svart Calf Oxfords 9 X Narrow (S),Twisted X herrar Eco TWX Casual skor Moc Toe,DYYYMX -slope med Slippers, ett par kvinnoskor för sommarkläder, tjocka vilda kallingar, modekläder.Mode Beige, Storlek 36 (US 6)(UK 4),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

The Flexx Woherrar Sneak,CMP Mans Mirzam High Rise Hiking stövlar,

ZPEDY MAN, läder skor, Buckles, England, Points, Business, Casual, Comfortable, Individual, Andable,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Lambretta herr Franky Waxy läder Brogues,Adidas Woherrar Courtset skor,Twisted X stövlar herr Elephant Print Driver Moc Casual Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lätt Go Shopping point Business Dress skor bröllop skor Män's skor Crocodile Mönster Män's läder skor Cricket skor (Färg Kaffe, Storlek 43),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MBT kvinnor snallowship powers (MBT kvinnor snallows) Amara 6s GTX W Trainers Burgundy,Nike Woherrar Flywet Lunar2,Rossellini Roberto herr skor Lace upp Brogue vit Pointed Casual skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Svarta mansskor utan glid Bär affärsskor, mysiga, lättvindiga skor, medelålders skor...,Sommar -lavendel Springaa Elegant sammet Kvinnor Mules Damer spänn på spännet Dekorationspumpar Damer Tillfälliga Low klackar Skor,

Crocs Woherrar Neria Clog,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Vans Bedford Plus, Unisex Vuxna Överdrivare,

Delningar

Btrada Woherrar Sweet Fish Mouth Slip -on Slide Sandals Bowknop Heeled Mules Pumps sommar Dress skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.