Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Neo Hawthorn St skor,svart svart vit,6.5 M Us,
  • tweet
Nine Seven Genuine läder Woherrar Square Square Square Cap Toe Mid Chunky Heel Elegant Handgjort Concise Buckle Sling Back Pump  till grossist

Delningar

Oppicong The Comfortable and Popular Woherrar Cowhid kort Snow stövlar with Fox &Rabbit Fur Trim 9258 in Winter,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Färgrika, tryckta Fox Flowers och fåglar Roliga Design springaning skor,K -Swiss kvinnor X Court Athfrieve Cross -Trainer skor,CYBLING Mode Kvinnors spännrem Block klack Stövlar för vattensäkra skor som går springaaat tån,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Högklack med spetsspetsig tå Kvinnliga skor Elastisk strumpa mjuka klädskor,Geox Woherrar D JADALIS Mode Sandaler,Cole Haan Joshua herrar Slip on skor skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

T -JULY Woherrar Thick Fur stövlar Halv kort hög klack stövlar Lace Up Winter stövlar Mid Calf Botas Footbaves,Woherrar skor PU Springaa sommar Comfort Sandaler Stiletto Heel Open Toe Buckle for Office och biler Dress vit, röd, svart,

kvinnor Ankle stövlar, Winter Warm Kitten Heel Match stövlar Mode Mode Damer Läder spetsiga skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Western Style Unisex Geta Sandal Hibinokodue med en stor svart läderrem,Wedopus MW306 Woherrar Lace and Satin Ribbons Closed Toe Pump Mary Janes Low Heel röd Bride bröllop skor,Ohaheson Platform Lace up skor Casual Chunky gående skor High Top kvinnor Bahamas Flag,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sam bille Mans Formal Oxfords bilved Brock Casual mode Moderna skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Unm kvinnor mode hög klack Over the Knee stövlar Half Zipper,Vans SK8 -HI PRO skor 2019 checker dress blås,Steve Madden Woherrar Flyby Wedges,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

D.A.T.E. TWIST -34 skor Man,Giorgio Brutini herrar 24437 Slip on Loafer,

YDN Kvinnor med spetsig tå, glider på Clogs Mules Transparent Stiletto skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

So8ooa Lady Slippers Kvinnliga Husglidare Autumn och Winter Inoor Leisure Keep Warm Slippers Dark blå små for kvinnor,

Delningar

Svart (svart vitt 002) ASICS Mans Gel -Cumulus 20 springaning skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.