Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • DOSOMI Woherrar Wedge skor maska klackar 10CM Tjock Sole Autumn Platform Casual Andable skor,
  • tweet
Pelle Moda Woherrar Hope Dark Taupe Shimmer mocka 7.5 M M M US M  E-handel

Delningar

Sperry Woherrar Walker Turf Rain stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Z.L.F. Oxfordskor Män som kör Penny Loafers Genuine OX läder Boat Mocasins Flat Soft Soles Formal skor,Rum of mode RF Woherrar Vegan mocka Almond Toe Corset Lace Uppe Side Zipper Chunky Heel Över Knee stövlar,vit röd blå (vit Varsity röd - Vrsty Royal) Nike herrar Classic Cortez Prem springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Giuseppe Zanotti kvinnor I870048 Combat Boot,KEEN MEN's Howser II Clog, Dark Olive Raven, 11.5 M USA,T -JULY Woherrar Genuine läder Lace upp Martin Ankle Booslipss Soft Flat Platform 2018 Autumn Winter kort stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Superga Woherrar 2790 Plattform skor,Grinder 490 Harness Lo Homme Cowboy Biker bottes,

GTVERNH Kvinnliga skor Autumn Martin stövlar kvinnor Baislips Students Round Head 5Cm hög klacked skor Rough klackar skor Springaa och Autumn Middle klackar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kokosnötter av Matisse kvinnor Sashed Heeled Sandal,Vionic herrar Bowery Graham Dark Tan läder 10 M USA,Mellow Walk Woherrar Maddy 48128 Metal -free CSA Säkerhetssko,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

bspringaaa Johnston och Murphy herrar Män's Tabor Plain Toe Oxford,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

CASOCK Ladies hög klack Sandals Satin Snake kristaller Slingback Platform Club skor svart,Yosi Samra kvinnor nytonpump,Nerefulla, äkta läderskor Oxford skor spetsiga män Klädda skor med dubbla bälten manliga bröllopsskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kvinnors skor med spetsig tå Mode Kvinnliga platta skor Tillfälligt singel,Converse x PatBo Woherrar Classic Ox Sneeaker svart Flowers,

Stonefly män mand brainst 65533.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ecco herrar Classic Moc 2.0 Penny Loafer,

Delningar

Allhqmode Woherrar Open Peep Toe Kitten klackar Cow läder Solid Sandals med Metal Bowknop, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.