Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike ungar Air Max Zero Essentic GS springaning skor,
  • tweet
Haix Airpower XR21 S3 Winterboot Winterboot Winterboot med furlining svart  rabattförsäljning

Delningar

YCGCM Mans skor, Low -top skor, Laces, mode, bröllop skor, Andable, Wear -Resistent,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ASICS Mans Fuzex Rush cm springaning -skor,Berghaus Expeditor Act AQ Tech gående skor - grå,Ochre Clarks herr Tri Active Up Gore -TEX skor svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vita Yajie -skor, Män's Casual Comfortable Mode Oxford Mjuk herrskap British Style Lace -up Formala skor (Färg svart, Storlek 6.5 UK),Eastland kvinnor Alexa Ankle Booslips,Rum of mode RF Woherrar Vegan mocka Almond Toe Corset Lace Uppe Side Zipper Chunky Heel Över Knee stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jord Kvinnors eklipse Flat,Skor från Oxford Lace -up Pierced Wing Dress Casual mode Ankle stövlar,

Pataugas Bisk Coquelicot BISKSF2DCOQUELICOT, utbildare,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Geox herrar U Jaylon D Chukka stövlar,KEEN Utility - Kvinnliga CSA Sedona Mid Waterproble (Aluminum Toe) Arbetsskor,Converse Unisex Chuck Taylor All Star HI Basketball skor (7.5 B (M) US kvinnor 5.5 D (M) US män, svart),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

X2B Static Footwear Groove -2 Kvinnors Cris Cross Ankle Strap Side Zip 50 50 Knee höga stövlar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas Performance Nitrogage 1.0 SG svart,Sandal Man Genuine läder strand skor Cow Tendon Soft,York Zhu Woherrar Loafers, Hollow Out Slip on Round Toe Flats, Ladies Casual skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

MINIMVOG Flat kvinnor Loafer skor,Nine West kvinnor Wnadelyn Wedge Sandal,

Ryn Trail gående skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lady hög klack Knee stövlar Mode stövlar,

Delningar

NIKE herr Air Max Sequent springaning skor _719912-802 (10.5), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.