Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mila Lady Perforöd Cutout Hollow Mode Causal vit Sole Slip on skor Flat skor for kvinnor,
  • tweet
skor kvinnor Madi Chevron Chevron Chevron mode skor  billigt och mode

Delningar

Z.L.F. skor Moderna herraffärer Oxford Casual Classic Round Toe Formal skor läder skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Balett för lätta skor för kvinnor mocka läder Flat Platform Kvinnliga skor skor glider på Kvinnliga Loafers Mockasiner Svart,Di Mella stövlar herr mocka blå,Hoxekle kvinnor Snow stövlar Winter skor Värme Plarform höga stövlar Kvinna vattentät svart plush Kvinnliga skor Zip skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

VaUDE Dibona Sport skor Damerna bramble grå,Crocs Unisex Vuxna Cblprdclng Clogs,Amonymode Woherrar Buckle Closed -Toe Kitten -klackar PU Solid Sandaler,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Battle Merchant herrar Loafer Flats bspringaaaa bspringaaaa,JJJF skor Lindy -1 Faux läder Gladiator Strappy Dress Platform High Wedge Sandals,

Patricia grön kvinnor Jane,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Arnaldo Toscani - 1099915 bspringaaa 38,Jeffrey Campbell Woherrar MCBI33344 svart läder Pump,svartstone Mans BM19 Mid -Top,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Weenmode Woherrar Open Toe High klackar Patent läder Solid Buckle Sandals,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ECCO skor Woherrar Soft 9 Lace skor,Salming Race R1 2.0 Springaa Edition Inoor skor Handball skor neon svart,GONGFF Mid Heel Woherrar stövlar Pointed Side Zipper Rivet High Tube Woherrar stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Columbia herrar Endicott Classic Mid Waterfessive Hiking skor, Nori, Heatwave, 9 D USA,svart Ruanyi mode Oxford, Casual Personlighet ljus Comfortable Quality Round Toe Formal skor for Mans (Färg Darkbspringaaa, Storlek 7 UK),

MUWU Mans Business Oxford Casual Simple Classic Crocodile Round Toe Formal skor Dress skor (Färg Darkbspringaaa, Storlek 8 D (M) US),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Me To Woherrar Olyvia 2 Flat,

Delningar

Josef Seibel Lisa 01 Sandaler i rött, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.