Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Skechers kvinnor Microsburst Det är min livsmode skor,
  • tweet
Skechers Män's Män's Män's Walk Max Slip on Trainers  känt märke

Delningar

Zarbinda kvinnor Wedge Plattformän Ankle stövlar Round Toe an -ti Slip kort Plush Zipper Up Winter Warm Snow skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

K -Swiss kvinnor X Court Athfrieve Cross -Trainer skor,SOUL Naturalizer Woherrar Kacy Loafer Flat, svart mocka, 7 M USA,MM6 Maison Margiela kvinna's svart läder Ankle stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

KENDALL KYLIE Haven Clear Boot,Chaco herrar Zcloud 2 Sport Sandal,Charmarm, le drapeau des États - Unis montre de belles skor de toile.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Pearl Izumi Woherrar Syncro bränsle II springaning skor,Clarks - Clarkdale Moon - 26127897,

Converse Woherrar Chuck Taylor All Star Shoreline Slip Knappt Grape vit svart Casual skor 7 Kvinnor i USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor som inte går i rullskridskor,Soft - kvinnor - Altessa Ii, svart, Storlek 11.0,Delikata kvinnor över knä Thigh High Slouchy stövlar Stiletto klackar Karat -S,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Earth Woherrar Savin Flat,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Clarks Unkenneth Way Oxford,TRENDERSup Collection Woherrar Platform hög klack -- Open Toe Sandal Chunky Dress Heel,TiandaoMXL Mans Driver Penny Loafers Handjobb Suture mocka Genuine läder Mockasines Boat skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Miyopark L - 154,Nike MEM NK swigmn Road korts Memphis Grizzlies Basketball, M än, M än, 868829 -419, blå (College Navy blå blå Tint ljus blå vit),

Demonia kvinnor Cam201 shg -bvl Ankle Booslips,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Dansko kvinnor Joy Ankle Booslips.,

Delningar

Laura Vita Delphine 178, Kvinnor på språng , förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.