Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mans Loafers Business Dress Casual skor Mode vit,
  • tweet
Frye herrar herrar herrar Essex Chukka skor  välj från de senaste varumärkena som

Delningar

herr Patent läder Oxford Derby skor Pointed Toe bröllop Formal Gåvor Kvällsmaterial Party Lace Up skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

O.M. Woherrar MCGLCAK0005114E svart läder Hi Top skor,Kenneth Cole ny York herr The Mover Boot Mode Boot Boot,Seväskao kvinnor Meridan Two Eye Flat,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Asiater Gel Kayano -tränare EVO herr springaning skor skor,Allhqmode Woherrar Solid High -klackar springad Closed Toe Imiterad mocka Zipper stövlar,Lh yu kvinnor Sandals kvinnor Mina damer Mid Low hög klack Prom Strappy Crödver Sandals skor Storlek Party Bröllop, 37, gul High Quality,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas herr BB7802 Ultraboost,Camper Peu Cami, stövlar for kvinnor,

Kenneth Cole ny York kvinnor Bellamy Strappy Stilleto Sandal Heeled Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Toni Pons kvinnor vita -S,1TO9 kvinnor Studded Bead resa Uretan Pumps skor MMS06589,Cognac Bullboxer män Lace -Up Flats 773K26505, män mäne 180; Affärsskor,Suit skor,Dress skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hanwag herrar Alaska GTX High Rise Hiking skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hanwag Mans Yukon High Rise Hiking stövlar,L @YC Woherrar Heel s Springaa Club skor Fleece Dress Stiletto Heel Övrigt Guld Övrigt,CLARKS herrar Tilden Way Penny Loafer, Tan läder, 10 bred US,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor på utsidan av sportskor mot kollision Toe skor Icke -Slip -Resistent Låg för att hjälpa gummiskor,Btrada kvinnor Autumn Mode 9cm High klackar Casual Wedge Sneeaker Kvinnlig höjd Ökande Plattformskor,

T -JULY halkar på extra päls Lägg till päls Winter stövlar kvinna skor Chunky klackar Mid Calf stövlar skor kvinna,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Papilio kvinnor Ashley läder Coral Sandals 6 USA,

Delningar

Josef Seibel män genljöd 65533; [en dag] skall han bära 05 -skor., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.