Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Zoom Rival S 9 herr 9075364 -001,
  • tweet
Mycket fin dambalsal Salsa Praktik Praktik Praktik Latin Dansskor 1679 Brush 1.5  butiken gör köp och försäljning

Delningar

XYD Kvinnor Öppna tån Strappy Low Block Heel Sandal Pumpar Ankle Strap Bröllopsskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Konverse Unisex Chuck Taylor All Star Low Basketball skor,IGI Män's Upingt 8704 Desert stövlar grå,GGLZMMF Business läder skor, män, skor, Sports, Cool, Hiking, strand, svart -6.5UK,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Cambridge Select Woherrar Classic closed point Toe Stiletto hög klack Pump,Bostonian herrar Melshire Wing läder Lace up Dress skor,Sandaler med grå Ripcord,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Manliga läderstövlar.Stor storlek Martin stövlar motorcyklar skor punk tillfälliga cowpojkartövlar,Nike herrar 84787 -004 Basketball skor, grå (Wolf grå University röd Dark grå), 40 EU,

El Naturalista N5391 Pleasant Curry Amazonas orange Man skor Elastisk,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mizuno skor Jogging Sneeaker kvinna Wave Synchron MX WOS,Skor som inte går i rullskridskor,G4U -CLX A1B18V Mans Taktiska Stövlar Läder svart Combat Military tio tum Cap Toe Side Zipper Army Work skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Boshi Woherrar Lace Bride klackar bröllop Party Diamond Pumpar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Btrada Bohemian Wedge Sandal for kvinnor Clip Toe Thong Flip Flops Elastisk AnStrap Platform strand Slope Heel skor,Flyg London Woherrar Yoss Luxor läder Dra på Boot svart,YDN Kvinnor Vintage Cutouts Low Heel Block Sandals Pointy Toe Tango Dress skor med Bow,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bates herrar Reyes -M,Kenneth Cole ny York herr Ballad Lace Up B Oxford,

Woherrar stövlar läder Autumn Winter Flat Snow stövlar Warm Platform stövlar Non -Slip Rubber Sole Mode gående skor (Färg svart, Storlek 36),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Mans Jordan 88 Racer Trail springaning skor,

Delningar

Mina damer Oxford stövlar, Casual Ankle stövlar Mode Färg Utskrift Skin Ethnic Style Bohemian Print skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.