Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Bara Cavali - skor 1375742 för Man,
  • tweet
Stacy Adams Adams Adams herrar Radford Oxford  billiga märkesvaror

Delningar

ECCO Mans Reciprico Moc Drive Style Loafer,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Svart Go gul Reebok herrar Crossfit Nano 6.0 CVRT Cross tränare,Alfani Vita kvinnor US 9.5 svart Ankle Boot,”skor män män Business Casual läder Rivet Pointed Anstövlar Novelty Party ”,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Marc Fisher LTD kvinnor Yamini,T -JULY Springaa Flat Loafers för kvinnor Bling Ballet Casual Ladies skor,Thalia Sodi Miaa Kvinnor US 11 svart Wedge Heel,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Santoni Woherrar WUCC57109HQSSDRBE90 Bspringaaa Läder Monk Strap skor,Gucinari Franco herr läder Loafer skor svart,

Giles Jones herr utomhus Vattentäta Casual Andable Durable Anti -Slid Hiking skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Liebeskind kvinnor Ankle Boot Clean svart,Polo Ralph Lauren herrar Thompson Iii skor,Allhqmode Woherrar Round -Toe Ankle -High -klackar Solid Pu stövlar, FBUXD132263,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Mans Stefan Janoski Max University röd University rödskor - 10 D (M) USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

H av Hudson herrar Ipanema läder skor, bspringaaa,Gaerne bilbon G.Olympia SPD Cycling skor,Mans stövlar Motorcycle stövlar Autumn and Winter Mans Casual Military stövlar läder Desert Tooling stövlar Martin stövlar Mode stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Btrada Woherrar Ökade Wedge Heel skor s Shiny Sequins Lace -Up Sport duk skor skoraker,2018 män s stövlar, herrar Ankle stövlar, Mode Casual Comfortable Zipper Båda Side High Top Fleece Lined skor (konventionellt valfritt),

UB -ONEMIX herr senaste Livsstil Springaaande sportskor Andningsbara utomhus skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Jordan Nike herrar Hydro III Retro svart University röd Sandal 8 Män USA,

Delningar

Naissance - femme - Marty, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.