Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • LL läder Classic Mans skor Andable Perforation Genuine läder Upper Slip -on Flat Soft skor skor,
  • tweet
CONVERSE skor kvinnor låga skor med plattform 564485C CTAS PLATTFORM PLATTFORM PLATTFORM LAYER HI storlek 36.5 Vit  populär

Delningar

STEVEN av Steve Madden kvinnor Nc - Brava Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Naturalizer kvinnor Erica Mary Jane Flat,Jakes Jones kampstövlar för Män Autumn Winter Anti -Skid Comfort Damping Motorcycle stövlar,svart Velocity röd ny balans herrar Ms009 Trainers,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

”ailj Snow stövlar, Ladies utomhus läder Plush stövlar Vattentäta Icke -Slip Värm stövlar Thick Cotton stövlar (4 Färgs) (Färg bspringaaa, Storlek 38 EU 6 US 5 UK 24cm JP),Clarks herr Tri Spark,Urspspringaaaglig pingvin herr bilson Slip -on Loafer,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Josef Seibel Kvinnors SMU -Dany 63 -utbildare,Jiang Woherrar skor läderette PU ny Springaa sommar Stiletto Heel Crystal Flower for Party 'Evening Dress svart Beige Sandals,

GUESS herr Faxon modeboot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tory Burch bilrie Pump 10.5 Svart,Alexander McQueen av McQ Move Lo män US 11.5 svart skor,Booslipss, hög klack Thick Heel stövlar Fall Winter Metal Button Rivet skor kvinnor mode stövlar (Färg Svart, Storlek 44),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mustang kvinnor Brians Brians Brillowstone Brewstone.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Andrra 65533;65533; Assous kvinnor Esther Chelsea Boot,Jordan män Nike CP3.VII AE 7 Basketboll Sneeaker -röd svart,Dansko Kvinnors Tatum Clog,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ktyuwwww Män Färgfulla neutrala pirattemaklistermärken Skull Gula egna formföringaasskor,Marc Jacobs kvinnor Bette Sling Back Pump,

Magnum Unisex Vuxna Roadmaster Ct Cp Work stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ZRO herrar Formal Modern Wing Tip Brogue Classic Lace Up Oxfords skor,

Delningar

TOPO Athletic Woherrar MT2 springaning skor, Färg svart Ice, Storlek 11 (W020 -110 -BLI), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.