Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • AnnaKastle kvinnor Creepers Mary Jane Platform Wedge Pumps skor,
  • tweet
HELMASK KOLLECT Flip Flops, herr herr herr kvinnor svart bspringaaa Sandals Slipper skor with Toe Post Texturerad  fitness återförsäljare

Delningar

kvinnor skor Retro svart and vit Plaid skor Round Toe Casual Thick Soles skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Crocs herr Cobbler 2.0 Boot Riding Boot,CLARKS Mans Atticus Limit Chukka Boot,Nike Jordan herrar Retro 2 Decon Basketball skor svart svart 89752 -010,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kvinnliga skor av Stiletto ny Europe Sexy remmar Mode Catwalk Catwalk hög klack stövlar Lady's Mode Dress skor (Färg A, Storlek 39),FuweiEncore läder Mans skor, 2018 Springaa Autumn Formal Dress skor, Pointy Toe Business Dress skor, herrar Gentleman Tassel svart, B, 39 (Färg Som visas, Storlek En storlek),Gennia Mimpre.Kvinnor med slutna tår pumpar med Chrystal Adornnmänt och Stiletto Heel 9 cm,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mid -stövlar, Winter stövlar sammet stövlar Mid -Heeled Woherrar skor British Style Martin stövlar ny Military stövlar (Färg A, Storlek 41),Btrada Mode kvinnor Casual skor Comfortable Lace Up Platform skor Wedges Denis duk skor,

Poot Woherrar low -klackar Assorterad färg Closed -Toe Pu Drag -on stövlar, EGHXH117932,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Toaletter för Cashmere Knight, Faux Fur Memory Foam Inoor utomhus skor svart grå,Lätta USA s herrar Casual Slip On Twin Gore duk skor vit,Adidas Originals Mans NMD u R2 springaning skor, grå Five Future Harvest, 5 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Vibrim Fivefinger Trek Ascent Isolerade gående skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

11 Pro FG (VM) -Vuxen - vit Neon orange svart,skor de sport zèbres de Chukka,Reebok herrar Classic Nylon gående skor, SF - Wild Khaki vit, 11.5 M USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Unbox herr Pointed Toe Lace up Dress skor in Embos läder,Sanita kvinnor Professional Poise Work skor,

Blowfish kvinnor Brueke Wedge Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Chooka Woherrar bila Camo Rain Boot,

Delningar

Ted Baker Woherrar Torr Sued Af Formal skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.