Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • C1RCA Män's Crip -T Mode skor svart,
  • tweet
YCGCM Män läder skor Vintage Oxford skor skor skor England Broch bilved Business  fri frakt och utbyte.

Delningar

Melissa kvinnor Boemia Gladiator Sandal bspringaaa svart,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

FABI Kvinnors FABIFD1828 Svarta läderskor,DEN NORDA FAKTEN M ÄNNISKAN M LÅNGT Flöde Lace Llow Rise Hiking stövlar,Allhqmode Woherrar Round Closed Toe Cow läder High klackar Solid Sandals med Wedge och Hollow Out,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kamelaktiva Cheeky, Mans Lace -Up Flats,Äkta läderskor mot utmattningsfarliga skyddsskor antistatiska skyddsskor för dörrars rullkängor,Blondo kvinnor Valli Vattensäker Booslips,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnlig mode i bygeln glider på Sneeaker gående Flat Loafer skor,Caprice kvinnor stövlar svart, (svart Nappa) 9 -9 -2508 -29 022,

Summit vit Mountain Woherrar Floretta Slide Sandal svart läder Storlek 39 M,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

SPLNWTHCNWCB Latin Dancing skor for Vuxna Woherrar hög klack Ballroom Dance skor Lady Dance skor with Soft Heel,Flyg London herrar Subh99fly Loafers,DC herr Tonik Tonik grå Storlek 6 Storbritannien,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Simple sommar Low Heeled Sandals Ladies mode Slippers (färg Beige, Storlek 39),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas Messi 15.3 FG AG Junior Soccer Cleat,Melvin & Hamilton Matthew 9, Män livrem 65533;Ankle stövlar,Hogan skor i Beige läder, kvinnor.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Jordan Fljus 9.5 Mans skor vit Tropical Teal -Wolf grå -svart 654262 -115,Fugu Japans industri - säkerhets stövlar - ekovänliga Vegan skor - tillverkade med naturliga produkter - modebara lättviktare Sturdy Comfortable Ethical stövlar - multitillfälligheter,

Adidas Performance herrar Supernova St m,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Björntass Inka Kvinnors Stövel,

Delningar

Tianrui Crown kvinnor and Ladies Beading Embryeriy Wedge Denis Sandal Platform sommar skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.