Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cherokee kvinnor Nola skor,
  • tweet
Skechers 77132 Män's Telfin Comp Toe Work skor, Charcoll    röd - 7.5  spel

Delningar

NIUMT sommar Casual Comfortable Flat skor Ökade Inomhus herrar läder skor Mode,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

läder Single skor Mode Business Dress Patent läder Lace skor herrar skor,KEEN Mans Uneek O2 -M Sandal, Dark Olive Antique Bronze, 7.5 M USA,Manliga skor, herrkonfekt Springaa Sommar Fall Artificiella PU Athletic skor Basketball skor Slip Resistent, skor, springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kvinnor Mid Calf Motorcycle stövlar Double Buckle Gothic Punk High klackar Zipper Lace Up Winter skor,Sandales sandales fines talons de kvinnor sauvages sommar stringaa talons talons hauts talons Shopping skor haut talons 10cm (Färg röd, Storlek 35),WANGXIAOLIN sommar ny Style Heel skor Roman Sandals With Thick (färg Beige, Storlek 38),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Clarks Rock Ride, Mans stövlar,Adidas Unisex Nemeziz 18.3 Firm Ground Fotboll skor vit Football blå, 4 M USA Big Kid,

T -JULY Mode Snow stövlar for kvinnor Winter Warm Round Toe läder Casual High Knee Ladies skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike män FS Lite springa 4 springaning skor - svart Racer blå,Dscx Neutrala vattentäta skor Hiking utomhus Klättrande Sandaler Sport springaning Wading skor skor, blå, 39EU,Mjuka vetenskap Vattenfallet Stripe Kvinnors Flip Flops,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Pelle Moda kvinnor Ilane,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Blå Mizuno herrar Wave Prodigy springaning skor,Söta Molar Teeth Leisure Casual springaning skor Ung kvinnor utskrift rolig Active 8.5 Storlek,Sam Edelman kvinnor Ariella Heeled Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sanita kvinnor Pro.Elena Clog.,Sandaler (Sport Sandals) Icke -Slip Fishing Slippers utomhus Andable Sandals Drive Mans Casual skor sommar strand Roman skor (Färg svart, Storlek 6.5UK 8.5US),

Cole Haan Woherrar Cloudfeel Esfarille Loafers,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Cassock Ladies mode Crosscriss Lace -up sommar Style hög klack stövlar Sexy skor,

Delningar

Cushe Woherrar Fresh Twist Dress Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.