Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • BININBOX kvinnor Lace Up Long stövlar High Thigh stövlar Sandals Party skor,
  • tweet
Bottes de cheville à Pointe Pointe Pointe svarte Martin  Fri och snabb leverans tillgänglig

Delningar

HYLF Mans Chelsea stövlar läder svart stövlar herrar Cold Lined -herrar läder skor, bspringaaa, 44EU,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Legero kvinnor FRANNES FRAMTID33;s Tanaro Trainers, grå, 4.5 Storbritannien,bspringaaa Dunham herr Windward Windward,Adidas Originals vit Mountaineeringaa WM Campus 80s herr Trainers skor (UK 10 US 10.5 EU 44 2 3, Navy blå vit BA757),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kyle Walsh Pa kvinnor modeable Winter stövlar Kvinna Ankle Booslipss Metal Rivet Chelsea stövlar,HAPPYSHOP (TM mode läder Slip on Comfort Flip Flops Thongs Sandals strand skor blå,Flyg London Woherrar CEMI434FLY,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Liliana D61 kvinnor lädertte Open Toe Gilly slips Zip Stiletto Sandal - Sea grön,Badgley Mishka Jewel Woherrar Tarah Heeled Sandal,

Fix kvinnor Dixon Square Toe Ankle Boot Chelsea Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Färgar Kvinnors Ada - pump,Georgia G101 Mans vattentäta skor med tårtor, choklad - 14,Equine Couture Ladies Centennial Knee Patch Breech,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Charles Albert Woherrar Double Buckle Strap Motorcycle Low Heel Ankle Booslips,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Aerosols A2 kvinnor Zip Drive,Remonte kvinnor -Sandalette - F 1 2 Zwei - Mehrrbig (0),MVE skor Woherrar Open Toe Buckle Ankle Strap Platform hög klack Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Florsheim herrar Regent Boot,Antilop Kvinnors 608 Läder Open Cut Booslips,

Som Yy Peppermint Candy Unisex's Beautiful skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Flystickade Lunar 2 springaning Woherrar skor Storlek 10.5,

Delningar

Allhqmode Woherrar Lace -up High -klackar Frosted Solid Open -Toe Sandals, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.