Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ZHIJINLI Vita skor, träningsskor, fritidsskor, träningsskor, träningsskor, träningsskor med maskor, lätta säkerhetsskor, 36EU,
  • tweet
Kenneth Cole REACTION Mans Mans Mans digitala tidsålder Slip -on -loafer  hälsosam

Delningar

Soft kvinnor Paslipsnce läder Closed Toe Oxfords, Cognac, Storlek 7.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Lauren av Ralph Lauren kvinnor Glennie Iva Ballet Flat,Nio Seven Woherrar Genuine läder Low Heel Pumpar Handgjorda Peed Toe Slip on Dress Party skor,Btrada Woherrar mode Rhinestone Mulor Open Toe Slip on Heeled Slide Sandals Casual Pump Dress skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Svart (svart) Dr Martens Unisex Vuxna Baynes svart Ajax Chukka stövlar,XIANNGBAO -Personlig Drive Loafer for män Boat Mocasins Slip On Style PU läder Ansträngd Personlig Stitched Retro Upper,FHCGMX Julskor för vinterskor Män Läder, snöskor Pojke med anklar Stövlar med slitna skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Frye kvinnor Flynn kort inuti Zip Ankle Booslips.,Adidas X 15.3 i läder herr Football stövlar Soccer Cleats (US 10, gul svart B32997),

Skechers Män's Heston -sendo Mocasins,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Stacy Adams herrar Stratford Slip -on Loafer,Sam Edelman Woherrar Louie Fringaae Fringaae -Trim Ankle Boot,herr Genuine läder Martin stövlar High skor Brogs Classic bilving Casual Lace ups Anstövlar Work utomhus Hiking Football, svart,44,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lucky Step kvinnor Metallic Platform skor Casual Chunky PU Lace upp gående skor -Hign klackar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Converse Unisex Low Chuck Taylor duk skor,Superga kvinnor 2284 COTW skor,NIKE AIR Force 1'07 CNVS - 57927 -001,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Amerikansk West Two Step läder crossbody Plånbok Handväska,Z.L.F. skor herrar Business Oxford Mode Round Toe Thick Patent läder Formal skor läder skor,

Kvinnliga skor, damskor, damskor, damskor, damskor, damskor, damskor, bröstskor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike herr Air Huarache Premium Athletic och skor,

Delningar

SLIPPER VITT HÖGA KOVERSE 153563C, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.