Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Larödo Woherrar Eva Vintage Stockman Boot Square Toe,
  • tweet
Caprice Woherrar läder Ballerina Ballerina Ballerina  hög kvasi

Delningar

Jordbor Braga Dark bspringaaa,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

GordonKo Män Kläder Skor Mode Affärsskor Män Formala skor, mansskor, bröllopsskor,Ecco Bella Slip -on,Vehi Mercatus herrar stövlar röd,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Best -choise herrar ljusljus Soft Oxfords Flat Heel Round Toe Lace Up Leisure skor Shining (färg svart, Storlek 9 D (M) US),NICOLA BARBATO herrar Loafer Flats grå,Försl. 65533;65533; t herr Villager Low Top Lace Up gående skor, Cognac, Storlek 12.0 US 11.5 Storbritannien,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

GFP 2018 ny läder skor, Springaa Fall herrar Casual skor, Flat skor, Andable Lazy skor, bröllop herrar mode skor,REEBOK IB1037S3 Excel ljus herrar Aluminium Toe, Vattenfri, Säkerhetsstövlar, 45, svart,

Weit Woherrar pull -on Round -Toe Low -klackar Frosted Low -Top stövlar, EGHXH018390,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Amonymode Woherrar Round -Toe Low -klackar Sandaler med spännen och nergrävd,Charles David kvinnor Erie Ankle Booslips,KAI -Coola tillfälliga sandaler kvinnliga muffins muffins alla matchar platta sandaler, svarta,Trettiosju,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnor Flat Sandals Flip Flops Sequin Damer Sexy Footwear Ankle Strap strand Casual Party skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Made in Italia - Flavia,Ny balans CK4040 N3 Cricket skor (2017),Svart (svart) Joop Herat Kleitos Derby LFU, män mäne 8217s;s Derby Lace -Up,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ny balans - herr L3000V4 skor, 8.5 Storbritannien –Brödd 2E, svart orange,Balamasa bijoux en métal bouton de dentelle en polyuréthane bottes abl 10576,

Flickor Sandals Sandals utomhus Shopping Shopping skor Casual gående skor strand skor sommar Ladies Sandaler Bohemian läder Cork skor Platform Wedge Sandals Wedge Wedge Wedge Wedge Wedge Wedge om 11.5cm,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lucchese Bootmaker herrar Limited Edition Western Boot,

Delningar

Kenneth Cole ny York herrar Bailey Jogger skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.