Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ny Rock NR M.NEWMOLILO83 S21 svart - stövlar, Metallic, nymili, Unisex,
  • tweet
Adidas herrar Prödator 18 Fast Markfot Skor Skor Skor  fabriksförsäljningar

Delningar

GIOSEPPO skor kvinna low Heel Sandaler 45301 Svart Guld,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Harris herrar stövlar röd Lino blå,Laggi Canyon Long Country stövlar Chokladstorlek 41 bred,Manz Man's Lace -Up Flats svart svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ECCO skor Woherrar Gillian Lace mode skor, Moon, 36 EU 5 -6 M USA,ARIAT Mans västra Ramblerboot,Marc Fisher Woherrar MfJustice2 Ankle Booslips,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ZXLO gående skor Woherrar Lace -Up skor Winter Warm Ankle Athletic stövlar Memory Foam män Work skor,2018 män s Oxfordskor, Män's Classic Heel Lace Up Business svart Microfiber läder Soft skor,

YYYIN MAN stövlar Special Forces Combat stövlar Värme Öken stövlar Anti -Slip Work Safety stövlar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tretorn kvinnor Nylitetri skor,DéSEL - skor - Män - Svarta S -Seyene High -Top Laces Velcro skor med vit sula för män,FHCGMX Militära stridskängor Mans Footwear Taktical stövlar män läder Work skor Winter Chelsea stövlar män,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bottes en polyuréthane zippé et en Martín, avec rivet décoratif,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Transparent, transparent, transparent, Lace, orteil, cheville, et plexiglas.,Mans Mode Ankle Booslips kvinnor Fullfjädrad vattensäker vinter skor, varma skor, kallväders,Kokosnötter av Matisse Kvinnors Ally Ankle Booslips,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Odema sommar Bohemian Drilling,DUCF Kvinnor Sexiga High klackar Party Bröllopspumpar Sandaler Open Toe Nightclub,

KENDALL KYLIE kvinnor Essie Mule,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Anne Marie Sarah -11 Peep Toe Booslips, Stacked hög klack, Open Toe Ankle Boot Cutt Ankle Strap,

Delningar

ARA Woherrar Osaka 1234587 Low -Top skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.