Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Non - Brand kvinnor 's Super High talons Platform skor sandales, USA 9.5 -14 (Europe 40 - 46) a - 46,
  • tweet
Nike Jordan Super.Fly 4 svart 849364 849364 849364 015  varm

Delningar

XHD - Classic skor Män's Simple Genuine Läther Soft Slip on Mocasin Loafers Andable Drive skor mode Slipper,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Josef Seibel Manns Douglas 05 Oxford,Flyg London PESO894FLY Teal,Btrada Kvinnor sommar Comfortable Platform Med Wedges Glid Rhinestore Casual Big Storlek Slippers skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Enzo Angiolini Woherrar Jioni,svart ECCO Män's Cool 2.0 Low Top skor,Fila herr FX -100,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Palladium Palladium de Off LEA läder kvinnor skor svart silver UK6 EU39.5 US8,Talons de velours et talons de mode,

MAVIRS mocka Mules for kvinnor, kvinnor Tassels Embelled Slipper skor, Pointed Toe Backsless Slips on Loafers ljus Tan Storlek 8.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

L 'article par Springaa step.,kvinnor mode Snow stövlar 2018 Winter Comfortable Warm Bomull stövlar utomhus Plush gående stövlar Storlek 30 -42,svart,34,KEEN Kvinnlig Mercer Ballerina CNX -sko,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

FEI springaning skor, män s Casual skor, maska Cloth Parples skor, Comfort Andable Trainers skor, Mans Mode skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Vilda, andfåddbara skor för män, läder, vita skor (färg blå, storlek 41),Elsa Wilcox kvinnor Side Zipper Stiletto High klackar Party Bröllop Pumpar Dress Booslipss for kvinnor Point Toe Ankle stövlar,Vadare för Boot -Foot Chest Waders 2 -Ply Nylon PVC VattenBesteändig fiskJakt Boot Waders 8 -13,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Berghaus Expeditor Act AQ Tech gående skor - grå,Naturalizer kvinnor Kandy Open Toe Casual Slingback Sandals, Beige, Storlek 7.0,

Ellie 8 pekade Stiletto Sandal W Glitter i Platform.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sperry Woherrar Seaport Boat skor,

Delningar

Propet herrar Cliff Walker Low Strap Ankle Boot, svart Grain, 9 3E USA, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.