Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Zxcer herrar Pointed läder skor British Style Casual skor Andable Soft mode Weave skor Pointed Toe Loafers män s skor,
  • tweet
Btrada Btrada Btrada skor cachées haut talon talon talon talon talon talon talon  mode

Delningar

Pikolinos kvinnor Royal W3S -577,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Zee Alexis Monica Woven Ankle Booslipss svart,läder skor herr Brogues, klassisk stil, formella skor, Lace upp, Perfect resaing, Classic Gentleman's Accessory,Adidas herrar Copa 18.1 Sg Footbal skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

DOUCAL's Mans DU1634ELBAUZ036blå blå läder Monk Strap skor,Chun winter high - selection Knee korts,Loeffler Randall kvinnor Eveline - MGT Slide Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike kvinnor Air Max Invigor Print Baseball skor,Zarbrina kvinnor Mid Calf stövlar Chunky klackar Platform hög klack Lace Uppe Point Toe Motorcycle Winter Warm skor,

VSDANLIN Människa andfådda Näsdrivna Skor Lättvikta Atletiska Skor utomhus skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

KRAZY skor ARTISTER Kläder 4 Success vit Dress Loafers,,SUNny Store Rivets Faux läder Chelsea Ankle stövlar kvinnor Flat Round Toe skor (röd -6 M US),Des bottes en cuir à la Torah et à la fermeture éclair.,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

FABI Kvinnors FD4231DARKLUE Blå läderpumpar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Enzo Angiolini kvinnor Abrese Peep Toe Classic pumpas,VANELI Kvinnors ecco -pump,J Slinders Woherrar Manic skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

GordonKo män stövlar Winter, varma snöskor, tillfälliga vintermode Män med fotskor,Dr Martens herrar Octavius ny Nova svart Derbys,

Aigle Miss Juliette Bottyllon Ankle stövlar Navy röd 35,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Squash Street kvinnor 's mother - bringaa Park,

Delningar

Envy Woherrar Grub T - Strap Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.