Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Giorgio Venturi 2520, herr läder Dress skor med Pinstries Lines på Toe.,
  • tweet
DKny kvinnor Lolita läder Closed Toe Over Knee mode stövlar stövlar stövlar  Kvalitetssäkring

Delningar

SALOMON Mans Techamphibianska 3 Låga stegkängor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinna's Wedges Platform Rom Style Square Chunky hög klack Hollying Cross Hook &Loop tillfälliga sommarskor,AZURA kvinnor Matrix Sandal,Män Slippersandaler Mode Casual sommar utomhus strand Non -Slip Flip -Flops,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nine Seven kvinnor Genuine läder Pointy Toe Stiletto Heel Handgjort Slide Sandal,Fornarina Kvinnors Bea3 Hi -Top Trainers,svart Giardini herrar Lace Up stövlar med bucatura P6044120U - 106 bucatura med Lace,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Hysch Valpar herr Alert Expert Oxford,Hayn Lanikai Inline kvinnor Sandals,

Rieker män Sandals bspringaaa, (ZIMT SCHWA) 25084 -24,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Enkel Go Shopping Point Microbiber skor mänmän mänmän män s Business skor Classic Cricket skor (Färg svart, Storlek 43),Gia Couture Woherrar svart Fabric Slippers,Johnston och Murphy herr vattentäta XC 4Branning Dress Moc Oxford,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Tränare i Boston, svart 41,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Frye herrar svart William Chelsea Ankle Boot USA 9.5,Ny balansgång kvinnor Wl574 Nouveau Lace Pack - w springaning skor,ASICS Gel - Flux 5 kvinnor springaning Trainers T861N skor skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ASICS - Geltaktik 400 - B752N400,Marc Fisher LTD Woherrar Kassie Tuxedo Oxford,

Manliga skor Martin stövlar High Help England Booslipss Casual elegant bekvämt,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

M.M. kvinnor Handväska & Shoulder väska crossbody väskas - Cowhide läder,

Delningar

svart GIARDINI Kvinnors skor med högklackade sandaler P9080881D 100 storlek 39 svart, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.