Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • LingGT - block stövlar kvinnor svart Flower Print Zipper Elegant skor (färg svart, storlek CA 9),
  • tweet
Bspringaaa Ruanyi Leisure Retro Oxford, British British British Style Low -top Classic bilving Lace Brogue skor for Mans (Färg  bspringaaa, Storlek  8 UK)  med 100% kvalitet och% 100 service

Delningar

Nunn Bush herrar Bleeker Street Slip on Loafer, svart, 8 M USA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Merrell kvinnor Ontario Mid Vattentäta Hiking skor,Pearl Izumi kvinnor W Em Road N 0 V2 -w springaning skor,AdeeSu kvinnor Nubuck High -Heel Solid Uretan stövlar SXE04504,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Balamasa kvinnor Embroideröd Nubuck Casual Uretan Pumps skor APL11028,Ohaheson Lace -up Sneeaker Training skor herr kvinnor Kön Fluid Pride Flag,Handväska för Bambu Handväska Genuine läder Shoulder väska Bordeaux tillverkad i Italien,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Född i Lake kvinnor F40303,NJ Kvinnor Klassisk kontorsdam D'Orsay Sandaler Peep Toe High klackar glider på formella klädpumpaskor,

David Tate Woherrar Bay,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Real Spark herrar Vintage Formal läder Point -Toe Slip -on Business Oxfords,Kalla det Springaa herrar Fabiano Boatchskor,Vocni kvinnor sommar Fliflop Bohemian Beaded Flat strand bröllop skor Sandals Beige 11 B (M) USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

John Deere herrar 10tums vattentät PS Work Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Woherrar skor PU (Polyuretan) Fall Comfort Slouch stövlar Slippers & Peep Toe Low Heel Round Toe for Casual Dress Party & Evening Sandals,Topo Athletic FLI -Lyte springaning skor,Alpargatus low Heel Sandals grå,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sperry herr hamn Oxford Plain Toe,Sperry Woherrar Seaside Floral Mes skor,

Sandales à talons épais, orteils épais, skor à semelles épaisses,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lizform Rhénanie robe robe de soirée chaussure cygne brillante,

Delningar

MUWU Oxfordskor för män glider på stil formella skor OX läder Simple Solid Färg Outole Round Toe (färg bspringaaa, Storlek 9.5 D (M) US), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.