Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • DYLBD Sports, Korea, Wild, Leisure, UK, Sunshine, Generös,
  • tweet
Slumpmässiga duk Loafers Loafers Loafers Mode Skull Mönster Slip -on Lättvindbara Lata skor  fabriksbutik

Delningar

Nio Sju genuina läderskor, kvinnors spetsiga tå, låg Chunky Heel, välskapt, handgjord mode, glider på kvinnor, obekväma stilpumpar.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Camper kvinnor Serena K200617 Mary Jane Flat,ONCEFÖRSTA Unisex Sandaler Glider med Double Velcro remmar sommar strand Slippers,För alltid Maggie -39s Kvinnliga Mode Low Heel Slouchy Mid -Calf Zipper stövlar skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Schutz kvinnor bilyn Transparent svart 7.5 M,Fiflop N09 Woherrar F -Sporty II Bowy skor,Cole Haan Kvinnors Jannie Booslips WP II,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Converse Unisex Chuck Taylor All Star HI Basketball skor (7.5 B (M) US kvinnor 5.5 D (M) US män, svart),läder Slipper, Woherrar Slip -on Sandal Oxford Casual Mule Clog Comfort gående Flat Loafer skor,

Nike Jordan herrar Generation 23 Basketball skor -Gym röd Metallic guld -12,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Earth kvinnor Boomer Olive skor - 6 M,AErödHOTIC Orthotic Comfort Dual Strap Sandaler och Flip Flops med Arch Support for Comfortable Walk,gulden Road mode skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Formella sulor (mocka läder) och Slip -On för Casual Office och bileer utomhus Navy blå grön Khaki Royal blå (Färg G, Storlek 46),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike herrar Air Max Zero Essentil Trainers, vit -Wolf grå -Pure Platinum, 6 UK 40 EU,Omslag Plus 2 Färg Ny mode Genuine läder herr Lace Up Formal Dress Oxford skor,Sovrum Athletics herrar Hoffman -kamouflage Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

CYBLING kvinnor Platform Sandaler Sommar elegant High Wedge Sandal grön,Flyktiga Woherrar Venny svart stövlar 6.5 M,

Kamik Woherrar nyyork2 Isolerad Winterboot, svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nio Sju äkta läderkvinnor Peed Toe Stiletto Heel Lace upp Studded Ankle Boot,

Delningar

Seychellerna kvinnor BC Millimeter, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.