Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Hub Firm L30, män livhander65533,65533s Low -Top skor,
  • tweet
Svart Nike Total90 Strike Iii L -fg -fg -fg 11  snabba svar

Delningar

GFP 2018 Mans skor PU Springaa Fall Andable Comfort Loafers och Slip -ON gående skor, Driving skor, Business skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Royal Elastics Woherrar Delphin Hi Boot,Ghost Stone guld och Gravy herr,blåndstone BCAL0411 stövlar Man,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ollio kvinnor skor Cross Strap Back Zipper Stiletto hög klack Faux mocka Pump SSH01 (6.5 B (M) US, Natural),Premier Standard - Woherrar Zipper Closed Toe Ankle Booslipss - Low Stacked Heel Casual Comfortable gående Booslipss,Kvinnors middle -High klackar Slim Multi -Färg Patchwork gulden Point Toe Pump Bröllopskläder,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ARYM herrar Smooth läder Chelsea stövlar med Side Zip,Mizuno herrar Wave profeter 8 springaning skor,

Cambridge Select Woherrar Thigh High Peep Toe Open Back Stretch Stiletto hög klack Over Knee Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Lacoste kvinnor Rey Lace skor,Hunter Tall svart stövlar M,BRECOS - bspringaaa Woven läder Derby skor - 8746VIT Siena,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mans The ny springaning skor stor Storlek Casual skor Flat skor Leisure skor Sports skor Storlek 39 -45,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MEIZOKEN Woherrar Peep Toe Andable Mes Chunky Heel Sandal Ankle Strap Slingback Transparent Heel Pump Sandaler,Interest Print Cute Cityscape -mönster Skriv ut på Kvinnliga springaning skor Casual ljusljus Athletic skor US Storlek 6 -15 Svart,Aquatalia kvinnor Janine Stretch mocka Ankle Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ferro Aldo MFA -19355 svart röd vit herr Perforerade Lace Up Dress Classic Oxford skor,LOVDRAM MAN'S läder skor Autumn Springaa män Loafers svart Flats Rivet Sekins Shiny Designer skor för Män Sliver Bling skor Man,

Ariat Woherrar Casual Work Mid Lace ESD Composite Toe Work Boot,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Converse Unisex Jack Purcell Jack Ox Blee grå Pale grå vit Basketball skor 10 Män USA 11.5 Kvinnor i USA,

Delningar

herr Vintage Handgjorda läder skor Casual Genuine läder Lace Ups skor Big Toe Derby skor for Formal Dress skor Footwear, C,39, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.