Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • D.A.T.E. (DATE) Mode -skor kvinnor svart,
  • tweet
AMBITIOUS -skor män män män låga gympaskor 8061 blå  heta sportar

Delningar

Nike herrar Mike Air Max 1 Premium skor Gymnastik,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Church's herrar 787051svart läder Lace -up skor,Made in Italia - Lisa - P,QIDI Martin kort herrar kort Mans Shores High Help Leisure Keep Warm utomhus Movemänt s stövlar (färg T -1, Storlek US10.5 EU42 UK8.5),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

El Naturalista kvinnor El Viajero N5272 Slipper,GI CAPRI Kvinnliga SO112 Sandaler av svart läder,AVENBER kvinnor Mid Calf stövlar Popular Ladies Elegant Super High klackar Autumn Winter Strappy Buckle Accent Stack Chunky Heel skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ghapwe Woherrar Sequined Sandals -- Peep Toe Gauze Splicing Ankle Booslipss -- Zipper Up Platform Chunky High klackar skor guld 5.5 M US,ASICS Fusex herr springaning Trainer T639N skor skor,

Dilicera herrLace upp Oxfords Moderna springaaada lövträd Formala skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Grindare Cedric 8 Eye 2015 herr Derby stövlar,Clarks Favor Limit Oxford herr,JKLSNMA friluftsskor 45L stor kapacitet Klättrar på Hiking backpack Vattentäta Camping backpack utomhus Sport väskas,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Rocky herr Rkd0036 Militär och Taktisk Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jean Broderide Pillow väska mode Lady väska inkallad väska Handväska,svart ganquan2018 girl High talon skor sexy dress,Kyle Walsh Pa Koreansk herrsport och Leisure Solid Färg Board skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sandaler herr läder Sports Closed -Toe Sandals utomhus Athletic Slieds Hiking Fisherman strand River skor,Adidas Originals herrar Swift springa, svart Utility svart svart, 4.5 Medium US,

skor à talons ronds de mode,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sergant herr mocka läder Desert stövlar Taupe,

Delningar

Roliga Cat Faces kvinnor Trail springaning skor storlek 9, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.