Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Gul (Shoyel Csvart Hiraq Shoyel Csvart Hiraq) adidas herrar Prödator Malice Control (Sg) Rugby skor,
  • tweet
Hokus Hokus Hokus Pokus kvinnor Faith Open Toe Casual Strappy Sandals  mode varumärken

Delningar

Jordan Nike herrar Hydro 7 Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Goodtimehow Män's läder Casual skor Handgjorda Loafers Anti -Skid Zip Opening Plus Storlek 38 -48,stövlar, bspringaaa, 11 D (M) USA, vattentät vattentät, Isolerad, sammansatt arbetsbrytning,Marc Jacobs Woherrar röd Python Snake Skin Ankle Strap Sandaler Skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kvinnor Sexiga spetsiga tå Flats Glider Spike klackar Bowslips Single skor Damerna Simple One Word Buckle Sandals,gul Ultra -ljus Combath stövlar Chock Chock Top Takt stövlar Combat stövlar,Callaghan Calzature skor 14002 Tguld svart,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Weber Johny Handgjorda herr mocka läder Slippers med Handsvetsade konstruktioner,Jump 75 USA Zoo skor,

Alegria Woherrar Kayla Professional Mule,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Woherrar Flex springa 2018 springaning skor,Skomakarens hjärta Ankle Stövlar Kvinnliga damskor Bekväma Cashmere läder Kläder Drying kort stövlar Ankle stövlar Kvinnliga damskor Shiny Rhinestones,GAOPF herr tillfälliga skor med Lace -up Business Dress skor for Formal läder,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

MAISON MARGIELA MM6 Anpassningsbara Studerade Strap Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Donald J Pliner herrar Colin -13 Loafer,Nike herrar Air Presto essenslipsll Wolf grå Wolf grå springaning skor 13 Män USA,Breckelles RANGER -21 Kvinnors Gspringaaadläggande Block Heel Lace Up Military Ankle Booslipss,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

MARUGO MATSURI JOG Män's 12 vit Cotton Tabi stövlar 27.5 cm,Nike herrar Air Max 1 Ultra 2.0 SE grå 87535 -003 (Storlek 13),

RUE 51 Oxfords -skor herr mocka Beige,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Adidas Soccer stövlar Prödator Instinkt AG herr Cleats,

Delningar

Vimedea herr latin Tango Cha -Cha Jazz Ballroom Social Folk 1 i Lace Up Dance skor 202, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.