Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • DOSOMI Kvinnor Wedge skor 7CM Höjd Ökande Lace Up Super hög klack Genuine läder Platform Casual Wedge skor,
  • tweet
Med Sandaler som var Lattice ny elegant och och och Simple Flat Belt Loop med sandaler som var Lattice  snabb leverans

Delningar

JOUSEN MEN's Oxford Classic Plain Toe Brogue Formal Dress skor (11,bspringaaa),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Y -H Mans Casual skor, Fall Winter Loafers, Slip -Ons Lazy skor, Formal Business skor, Flat Slip -Ons Driving skor (Färg A, Storlek 38),Visa Story kvinnor Multifärgade Siling Bone Stiletto Platform hög klack Ankle Boot, LD30313,T -JULY Autumn Winter stövlar Woherrar Lace Up Flock Fest Party skor Round Toe Ankle stövlar skor Zipper Chunky Low Heel stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ted Baker London herrar Maloni skor,Rocky Side Zipper Jump Boot,Springaa Step herrar Ainsley Loafer,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Comfortabel herr -Flat Beige 620223 -8,Flyg London YaDI78FLY kvinnor Sandal,

XIANGGBO - Personlighetslån för män lättviktare glid - på springaaada tå mjukläder Upper maska Flat Linjära Skor för Körförmåga,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Små SU Sexiga kvinnor Sandaler Öppna Peep Toe skor Rhinestone Ankle Strap Buckle Closed Stilettos skor,Flygmedvetandeglidare Tryckt platt med häftande skor Baotou Gummi,Adidas Superstar 2 J herr Style G15721,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Btrada kvinnor mode Ankle stövlar Round Toe Lace -up Party Booslipss Chunky hög klack Martin stövlar Winter skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Booslipss, Chunky Heel Round Toe Ankle stövlar Woherrar Fall Winter Rivet mode stövlar (Färg Svart, Storlek 36),Kvinnor Pump 11cm Stiletto Point Toe D'Orsay Slingbacks Sandals bröllop skor Sexy Sekins Bling Serpentine Winding Ankel Strap Dress skor OL Party skor Court skor EU Storlek 34 -40,Donald J Pliner DMSX Kvinnor i Latoya läder Pump,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Sportswear Tech Fleece Full -Zip luvtröja herr,Dansko kvinnor Frankie Ankle Booslips.,

Duccmole män Casual läder skor Low -top Andable Flat skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Floris van Bommel herrar 19104 17 Oxfords,

Delningar

Flottan och Foster herr Goa Slip on skor bspringaaa Storlek UK 11 EU 45, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.