Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mans läder Sandals strand skor Genuine Buffalo läder Comfortable Orthopadic Flat sommar Holiday Slide Leisure ljusljus,
  • tweet
Woherrar skor PU sommar Fall Comfort Sandals Sandals Sandals Flat Heel Point Toe for bröllop Party & Evening  Beställ nu lägsta priser

Delningar

Lacola et bottes de meulage à tête rond à chaîne métallique,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Boutique 9 Kvinnor i Beldina Lace -Up Pump,Atlantic Stars MARS -NE -SN20 skor Man,Sioux VENEZUELA 29002 herr Sandal,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skor av icke - Slip Crystal Water skor Översko Butterfly Regn stövlar,Hugo Boss Saturnus rough Lowp u Act skor skor,Aquatalia av Marvin K. kvinnor Diane Stretch Nap Winterboot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Högsta klacken Kvinnans Rampage -11 Thigh High Boot,Pacific Mountain Sanford Lo Wp Hiking Woherrar skor Storlek,

Sportsskor för män, rullskor, fast färg för att hjälpa Md Sole 39 -44 Andbar, ljusljus, Wear -Resistent,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mina damer Sandals sommar skor hög klack Sandal Thin Heel Vattensäker plattform Lace Buckle Sandal,Steve Madden kvinnor Maiden läder Open Toe Special Occuense Strappy Sandals,Kvinnor Penny Loafers Soft Läder Low klackar Pointed Toe Casual Oxfords Flats Daily skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Easy Spirit kvinnor Matslips Sandals,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Beverly Hills Polo Club Woherrar POLOPD665 bspringaaa mocka Hi Top skor,Nike Superfly 6 Club Tf herr Football stövlar Ah7372 Strumpor,Chaco herrar Zvolv Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sportsskor för män, skor för modelöpning, skor med låg topp, tjocka skor för tillfällig nederbörd Autumn Winter utomhus Training skor, A,42,Vibram FiveFingers Classic skor - SS19,

Pour La Victoire kvinnor Fedra Oxford Flat,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kennel und Schmänger Schuhmanufakturdrödtningar, Woherrar Hi -Top skor,

Delningar

British Retro Non -Slip Casual Mans läder Sandals Slippers utomhus Weather bspringaaa Beige Simple, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.