Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike - slipsmpox Rio IV TF,
  • tweet
Cole Haan herrar herrar herrar Zerogrand Expandera Ox WP C7679 Marine blå Nubuck -Riverside  online shopping sport

Delningar

Thalia Sodi Miaaf kvinnor US 7.5 svart Wedge Heel,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

JOUSEN Män's Casual skor ljusljus läder skor Moc Toe gående skor,Giani Bernini Reeo kvinnor Storlek 7 blå Wedge Sandals skor,Kenneth Cole Reaction Lace Les Bo herr svart svart svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Huvudhuvudet Revolt PRO 3.0 SAnyO H 273089 10 US,Mephisto herrar Lace -Up Flats bspringaaa Taupe 5 Storbritannien,CJC Sandaler kvinnors kvinnor Flat Ankle Buckle Gladiator Thong tillfälliga sommarskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Pinpochow Män Mocasin Slippers, Slip On skor med Cow mocka Fårskin,Sam Edelman kvinnor Taylor Pump,

Western Style Unisex Geta Sandal Hibinokodue med en stor röd läderrem,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Btrada Woherrar Ankle stövlar Thin High klackar Pointed Toe Ladies Party Booslipss Mode Zipper Warm skor,MIA Woherrar Imeina Motorcycle Boot,Adidas - Derby ST,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

UCNHD Hiking skor utomhus Sports Camping skor gående Climping Non -Slip Andable skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

FHCGMX Genuine läder Varma Män Stövlar Stor Storlek 47 Mode Vinterstövlar Bekväma skor för skor av skor på skor av trikå Snöskor,HZH svart Mans sommar Slippers Mode Antiskum utomhus Andable Slippers Casual Slippers (färg svart, Storlek 41),Bottes de polyuréthane sans scellés, non marquées, balamasa,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Giles Jones herr Noble Loafers - Andningsbar Non Slip Flat Heel Boat skor,Nine Seven läder Woherrar Round Toe Chunky Heel Zip Handgjord Knee High Boot,

Stacy Adams herr Winnick Cap Toe Laceup mode Sneeaker,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Steve Madden Woherrar VALA skor,

Delningar

UIN Woherrar Zaans Comfort Microfiber Mode skor svart, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.