Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Abby 355 herr Comfort Dress Wediing Lace Up läder Handsome Athletic Comfy Smart gående skor,
  • tweet
Nio Sju äkta läder Kvinnlig springaaada tå Chunky Heel Heel Heel Handgjord Knee High Boot  det lägsta priset

Delningar

Adidas herrar X 18.1 FG Fotboll Cleat,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

T -JULY Ladies Springaa Autumn Hidden Platform Wedges skor kvinnor läder Platform Casual skor,Ihåliga andningsbara, Casual Sandals, Baotou, Half Slippers herrar skor, Super -Skin läder.(Färg svart, storlek 44),MINISTOG Kvinnors Franska klack Ankkela Strap Square Sandal skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

bilLABONG Kvinnors Solnedgång Ute,Nio västra TLANK svart Multi,Amonymode Woherrar Solid Pu Low klackar Open Toe Buckle Sandals, BULT004694,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adam Tucker kvinnor Roma 12 Closed Toe Mules,kvinnor 's mode fine ballet skor,

Aeronautica Militare Män's Trainers röd Tinte grå svart,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

7 För alla människor Kvinnor Hartford Sandal,ARIAT kvinnor STAX Western Boot,Heeled Sandal for kvinnor grön Stiletto Pump Ladies Classic Party hög klack skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Joules Woherrar Mollywelly Rain Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Ankle stövlar 16Cm Chunkly Heel Martin stövlar Lita Booslips 6Cm Platform Belt Buck Zipper Party skor EU Storlek 34 -40,svart,36EU,Ann Arbor T -shirt Co...Vetenskap Geeky Söt, Nerdy duk Gym Tennis skor, Lärare Nerd Rolig Sneeaker svart,GT 2000 7 herr springaning Trainers Tarmac Lemon Spark,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

herr Ryan skor från engelska tvätteriet,CLARKS M än Wave Korey Mix Moc Toe skor, svart läder, USA 12 M,

Geox herrar herrar Londra Lace Up svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hoxekle mode Platform hög klack Winter skor kvinnor Over the Knee Party Dancing stövlar Lady Snow stövlar,

Delningar

Lady Slippers Kvinnliga Läder Slippers Inomhus Keep War Casual Slippers Personlighet Kvalitet Jord för kvinnor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.