Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Zee Alexis Kvinnliga Danielle skor,
  • tweet
Adidas Prödator Prödator Prödator 19.1 Skor  bästa service

Delningar

Mode för mode av herrskor Lok Fu skor Casual Comfort Shock Absorption Personlig bältesdörr Soft herrar läder skor (Färg Apricot, Storlek 11.5 D (M) US),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Steve Madden Kvinnlig Mary Sandal,Propet herrar M0095B Cronus skor,Chaco herrar Zvolv 2 Sport Sandal, Standard Navy, 14 Medium US,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Footwear vit, Active röd, Chalk vit adidas herrar Ultraboost springaning skor,Giuseppe Zanotti kvinnor I770035 Ankle Booslips,Vattentäta skor, högklackade skor, ytliga skor, spetsiga skor, enpunktsskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BioNatura Sandaler Blå 12 A 826 Förpackning,Tottar männens Arnold Snow Boot,

Nautica herrar Doubloon Boat skor Slip -on Loafer -Wasted Burlap -7.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Patent -läder över -knä stövlar, Super -High -Heeled med Store Storlek Side Zipper Vattensäker Platform Höga stövlar springada Huvud med Thighs Knight stövlar Varma Kvinnors Skor,LEDINOU Män Wing Tip Lace Up Läther Lining Oxford Dress skor,Nine West Woherrar Handjive Synthetic Dress Pump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Demonia Bolt 250 Boot svart,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

rödbrowm mode kvinnor Pump Leaf Flame hög klack skor Sexy Peep Toe High klackar Sandaler,Geox Mans Makimabx3 regnsko,Nike herr Air Max 95 Väsentliga Basketballskor (10.5),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ollio Woherrar skor Faux mocka Buckle remmar Stack Heel Ankle stövlar,Merrell herrar Burnt Rock Tura mocka Trainers,

Delsapolus herrar Montbspringaaa S3 Low Safety skor svart US Storlek 12,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Party Party Party SERA3110 Comfort Evening Dress Pump, Bröllopsskor kvinnor Ballroom Dance skor High -Medium Heel, Salsa, Tango, Latin, Swing Salsa Tango Swing Latin,

Delningar

Remonte kvinnor FRAMSTOL FRAMTIDER R3486 Hi -Top Trainers, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.