Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fontana 2.0 - Chris,
  • tweet
Klassisk CEN Lace Up Up Up Läderspatrull Boot svart  kvalitetsprodukt

Delningar

Elsa Wilcox Kvinnor i mitten av Calf Buckle Vattenfri Plattform Slip på mode Snö Stövlar vintervarma pälsskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ZPEDY England Business Leisure herrar skor Broch bilved Hollow Low -top skor Lace korean Tide,Froye Woherrar Veronica kort Ankle Boot,Pepe Jeans PLS30643 - PLS30643934,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vandrande skor, män ute på gatan Treking Low -Top Professional No Slip Andable utomhus skor gående skor,Kvinnliga skor PU sommar Low Top Sandals Wedge Heel Open Toe gående skor for Casual vit, grön, svart,ASICS Woherrar Gel -Challenger 9 Inomhus Tennis skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Brooks herrar Addiction Walker V -Strap Nordiska vandrande skor,Weber Perkin skor d 'hiver,

Adidas Youths Superstar F37789 läder Trainers,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

VITIKE herrar Fotboll skor skor skor skor Professionell utomhus skor,Punk Style ny Extra stor läder Mans stövlar Martin stövlar Mans Big stövlar höga stövlar,Diesel kvinnor Millenium S -Millenium Mc W skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Palladium Män's Flex Lace Cotton Tuxedo skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jinsen sommar Mid -Heel Sandaler Kvinnlig Rhinestone mocka Buckle med Skor Grova med Commuter skor,Patricia grön kvinnor Barrie,GONGFF Över Knee Stövlar som går att identifiera stora stora ben Stövlar Stiletto hög klack Stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Chaco Z 2 NPF Glaciär Män 14,CYBLING Woherrar Bowknop Ankle stövlar Pointed Toe Stiletto hög klack Side Zipper Ladies kort Booslipss,

Des pantoufles, des pantoufles, des pantoufles.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Autres bottes de cheville bottes de bicyclette,

Delningar

Callaghan män brainst 65533;s Wendigo Oxfords, flottan, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.