Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Lofina Woherrar läder Wedge Slider Sandaler Gula,
  • tweet
Naot Naot Naot Woherrar Harp Dress Sandal  blixtnedslag

Delningar

HAPPYSHOP (TM Mann's Genuine läder Oxford Formal Dress skor Kasimir Slip -on Loafer svart,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Uter ewjrt herr Florida -Basketball -Team -Unique springaning skor Mask Hunting skor,Schutz Kvinnors Gabby Dress Sandal,BOSS Män's Bohemian Desert Boot mode,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Pleaser Woherrar KISS209UV WSA NW Platform Dress Sandal vit,Luke Blake Woherrar Sexy Over the Knee Pullon Boot - Drawlstringaa Stretchy Comfortable Block Heel - Side Zipper,Schmoove män duell 65533;s Swan Tornado Motta Derbys,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Blå (Industrial blå Obsidian -photo blå -lt A) Nike Stefan Janoski Max, Unisex Vuxna Low -Top skor,Mayan Roots Woherrar mocka läder Flat,

Naya Woherrar Trite Oxford,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

F50 AdiZero FG Messi Football stövlar,XUANskor M &M Mans skor Comfortable Working skor bröllop skor Dress skor Cortex 8725FD,Reebok herrar CROSFIT Nano 8.0 Flexweve Cross Trainer, Meteor röd svart Brass, 11 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hogan Interactive guld med Strass, kvinnor.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Geox kvinnor Sozy 23 Flat Sandal,Woherrar stövlar mocka Springaa och Fall Elastisk över -Knee stövlar Martin stövlar High klackar bröllop Party och Evening Dress skor (Färg B),1 to9 bottes pour kvinnor skor fermées fermeture éclair zippé haut talon chauffage solide doublåre étanche à l 'eau lisse cuir cupca froid météo polyuréthane bottes mns02037,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mephisto kvinnor Iris blå Nubuck stövlar 9 USA,Lamo Woherrar Virginia Slouch stövlar,

NIKE TOTAL90 Shoot III L -FG (MENS),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rainbow High Heals Woherrar Heel s - 6.5cm Tjock hög klack Sandals Kvinnors spetsiga skor,

Delningar

DIADORA HERITAGE Kvinnor skor svart silver, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.