Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sandaler för kvinnor - Genomskinligt ord med Sexiga spetsiga stubbar, hög klack Snake Sandals,
  • tweet
Converse 155500C [Chuck Taylor All Star II Ox Ox Ox herr Trainers (13, Obsidian  Gum)  Alla varor är specialerbjudanden

Delningar

Superga kvinnor 2750 Sangalsatinlacew skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Andre Assous Woherrar Allison i vit Elastisk - Storlek 7 M,Reebok herrar Work N Cushion 2.0 gående skor, vit Flat grå, 6.5 M US,Wrezaro Mans gående skor Casual springaning skor Andable Comfort Athletic skor for män Inoor Sports Volleyboll,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hawkwell Mans utomhus Hiking skor,Svarta Skechers Mans Felix -Keystone Work skor,Joie Woherrar Jade Ankle -High läder Pump,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ted Baker kvinnor Iclibi Dress Pump,My's Oxfords Dress läder skor for män Hollow Plain Toe Formal Business Loafer Casual Andable män s skor,

Nio Sju genuina läderskor Kvinnliga springaaada tå Chunky Heel Handgjorda skor på knäna,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Bspringaaaa Bspringaaaa Bspringaaaa Mans affärsskor Tillfälliga Lace -up Single skor England Andable Good läder Pointed Retro,Campare herr Ergo Vesuv Hypnos Navy blå ljusljus Mid Top skor Storlek,LEDLFIE Business Mans skor Genuine läder läder skor Casual Formal Wear män,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Grå (bilbon röd Alert 021) ASICS Mans Frequent Trail springaning skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kamelaktiva Män i Laponia 11 Hi -Top Trainers,Hysch Puppies kvinnor Ladies Saun Olivya Long stövlar,svart Dunlop herrar Dunlop Gummisiefeld S5 CI EN345 DUC462241 Stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Fluchos Män's 512 Lace -Up Flats Rött,Illamående herr Boyle mode skor,

Garofalo Gianbatista Mans stövlar bspringaaa Dark bspringaaa,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

H av Hudson Kvinnor Daphne Leopard Utskriftstränare Svart,

Delningar

Milwaukee läder Woherrar bred Side Zipper Plain Toe stövlar (svart, Storlek 6W), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.