Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • T -JULY kvinnor Mid Calf stövlar Cow mocka Lace Up Wool Winter Platform Wedges kort Plush kvinnor Snow stövlar,
  • tweet
Do.BOMRVII Casual Loafers Mans Driving Driving Driving skor  fritid

Delningar

CJC skor low heel mode Classic Woherrar Pointed Toe ljusljus Office Work Elegant,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

WANGZHAO Shoulder väska, kvinnor väska, backpack, School väska, Ny typ av paket,Ny balans M18080v8 springaning skor (4E Brödd) -SS18,Sandaler för kvinnor som öppnar tårna, sommarmodesoft Fish Munh Hollow skor, damernas bröllopsfest Kvällsmaterial.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

MAYPIE kvinnor Toapass mocka Slip -on Ankle stövlar,HUGO Boss Futurism Hito Hi -Top Trainers 50397141,Original Intention Woherrar Over The Knee stövlar Peep Toe Zipper Burgundy stövlar Big Storlek skor Kvinnor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Marc Fisher Woherrar Destey2 Dress skor in röd, 9.5 USA,HWF Manliga läderskor Handvävda brittiska stil Martin Army kort s High Top skor Formala skor,

Pikolinos Santander w4j - 8865,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

herr Fur Snow stövlar Winter Ankle stövlar mocka läder Casual Slip on stövlar House Slippers for kvinnor,läder Mans skor, 2018 Springaa Fall Formal skor, Pointed Toe Business Dress skor, män s Gentleman Tassel svart,B,39,Bogs herrar Classic Cool -Tech Warm Weather Boot, svart, 9 D (M) USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Floral FIC Jenni kvinnor bred bred Closed Toe Slingback Mes Pump (Storlek & Measuremänt Guides Tillgänglig),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Vlado Footwear män Atlas modeskor,Aerusi Woherrar Miss Anderson Floppy Straw Sun Hat och Foam Sandals Bundle Set Flip -Flop,Kelsi Dagger Brooklyn kvinnor Aiva Mule,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

SängStu kvinnor Artemis Flat Sandal,Hitta.Män's Alias Lace Up,

Kvinnor Snöskor Tjockade Wedge vintervärme vattentät mellankalv stövlar kort Fur Zipper Botas Heel,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Elibone sommar Sandals Man läder Classic Roman Sandals utomhus strand skor Water Treking Big Storlek 38 -46,

Delningar

Crocs SureGrip Unisex - Vuxen Mario Batali Bistro orange Slip Resistent Work Clogs 12M, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.