Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Josef Seibel - Raul 19 -1531979085,
  • tweet
AEYMF Martin stövlar herrar British Casual skor skor skor Wild Tooling skor Wear utomhus stövlar Desert stövlar  stödja grossistförsäljning

Delningar

MUWU Mans Drive Loafers Tassel Decor Genuine läder Penny Mockasines Dress skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Fröd Perry herrar Kingston Twill mode skor,Ktyuwwww Man's färglösa ny Boston Terrier Tiki Palm Trees Novelty Design springaning skor,Amonymode Woherrar Row -on Round -Toe Kitten -klackar Frosted Mid -Calf stövlar, BUTXT022260,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

svart Giardini Woherrar A806971DE100 svart läder Ankle stövlar,Ny balans M577 D, SGK grön, 9,Adidas - Aqualette Glid svart,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

STEVEN AV Steve Madden Woherrar Pace mode Sneeaker vit,Steel Toe skor, ljusljus Industrial and Constructions Work Safety skor, Puncture Resistent Composite skor for män kvinnor,10.5,

Arg Itch 8 Hole svart Combat Vegan läder Army Ranger stövlar Steel Toe Zip,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike herrar Kentucky Wildcats Zoom Train Command College skor - Game Royal A4397 -411,MOF0AXO bspringaaa läder Monk Strap skor,Fiflop kvinnor F -Sporty Ombre skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas springaning herrar Supernova Sequence 6 blå,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Flyg London Sien varm - svart Rug (läder) kvinnor stövlar,Josef Seibel kvinnor Ballerinas gul, (gul) 87241971 800,Caprice - 9255021043 -9255021043,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

VANESSA BRUNO kvinnor livhander65533;65533;s Cabas Moyen väska,BBGeneration Woherrar Laddies2 Ankle Boot,

MEIZOKEN Woherrar Hook Loop Wedge Sandaler sommar Sports Open Toe skor Mode Platform för sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Les skor honora2, svart, 8 yards.,

Delningar

Lacoste herr Court -Minimal 117 Mode skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.